Αθλητισμός

Βαθμολογική ανάκαμψη αναζητεί ο Βόλος

Αν η νίκη στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδος ήταν η αρχή της αγωνιστικής ανάκαμψης για τον Βόλο, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στις 21 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο για τη Σούπερ Λιγκ, θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια από πλευράς «κυανέρυθρων».

Είναι γεγονός, ότι οι «κυανέρυθροι» πραγματοποιούν το χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα στα πέντε χρόνια που αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ. Ύστερα από έξι παιχνίδια (εκκρεμεί το ματς με τον Πανσερραϊκό που έχει αναβληθεί) δεν έχουν νίκη, καταγράφοντας τέσσερις ήττες από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ και δύο ισοπαλίες με Λαμία και Ατρόμητο.

Η βαθμολογική συγκομιδή των δύο βαθμών είναι η χειρότερη των τελευταίων πέντε χρόνων, καθώς ο Βόλος μας είχε συνηθίσει να αρχίζει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα.

Την πρώτη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, την περίοδο 2019-20, το βολιώτικο συγκρότημα είχε να επιδείξει εννέα βαθμούς σε έξι παιχνίδια (τρεις νίκες και τρεις ήττες).

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο οι «κυανέρυθροι» συγκέντρωσαν 11 βαθμούς (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα), ενώ η χρονιά 2021-22 ήταν η καλύτερη για τον σύλλογο, τη στιγμή που συγκέντρωσε 13 βαθμούς (τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα).

Πολύ καλή ήταν η συγκομιδή βαθμών με την περσινή αγωνιστική περίοδο, καθώς ο Βόλος είχε να επιδείξει 11 βαθμούς σε έξι παιχνίδια, με απολογισμό τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Στον Βόλο, πάντως, οφείλουν να αφήσουν πίσω τους τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και να κοιτάξουν πως θα μπορέσουν να πάρουν βαθμούς στα παιχνίδια που ακολουθούν, προκειμένου η ομάδα να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι οι «κυανέρυθροι» είχαν να βγάλουν εις πέρας ένα δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Τα αρνητικά αποτελέσματα είναι αυτά με τη Λαμία και τον Αστέρα Τρίπολης, ομάδες που τις αντιμετώπισε ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό και απέσπασε μόλις ένα βαθμό.

Πάντως, οφείλουμε να αναφέρουμε, πως αν συμπεριλάβουμε και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο οποίο ο Βόλος νίκησε με 1-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, οι «κυανέρυθροι» έχουν να ηττηθούν από ομάδα της περιφέρειας εκτός έδρας (πλην δηλαδή των μεγάλων ομάδων της κατηγορίας, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Άρη), πολύ καιρό.

Συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο 2021-22 στις 3/3/2022, ο Βόλος είχε χάσει με 2-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Έκτοτε, σε τρία ματς της προπέρσινης περιόδου, όλη την περσινή χρονιά (11 ματς), αλλά και φέτος σε δύο παιχνίδια με ομάδες που δεν συγκαταλέγονται στις μεγάλες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ο Βόλος παραμένει αήττητος.

 

Ωφέλιμη η διακοπή

Η διακοπή του πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Euro, ήταν η τελευταία για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ μέχρι τα Χριστούγεννα. Τους επόμενους 2.5 μήνες θα υπάρχει φουλ αγωνιστική δράση, καθώς θα διεξαχθούν συνολικά εννέα αγωνιστικές. Ο Βόλος θα δώσει 10 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και το εξ αναβολής με τον Πανσερραϊκό. Από αυτά τα πέντε θα διεξαχθούν στο Πανθεσσαλικό, και πέντε εκτός έδρας.

Ο Βόλος θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένος και πιο δυνατός στη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση. Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι διαθέτει αξιόλογους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήθελαν χρόνο για να «δέσουν», ως ομάδα. Αυτή η συνοχή επιτυγχάνεται παιχνίδι με παιχνίδι και η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού φάνηκε στη αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί όπου το βολιώτικο συγκρότημα έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του, σημείωσε δύο γκολ και είχε παράλληλα καλή ανασταλτική λειτουργία.

Το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, θα απασχολήσει τους «κυανέρυθρους» στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Η τεχνική ηγεσία φροντίζει να δουλεύει με τους παίκτες πάνω σε θέματα τακτικής, με τον Κώστα Μπράτσο να είναι ικανοποιημένος από την συνολική προσπάθεια, πιστεύοντας και ο ίδιος στις δυνατότητες αυτής της ομάδας.

Από τις προπονήσεις απουσιάζουν οι διεθνείς Νικολάι Άλχο, Φώτη Κίτσος, Κυριάκος Ασλανίδης και Δημήτρης Μεταξάς, ενώ στο στάδιο της αποθεραπείας βρίσκονται οι Μίλος Ντέλετιτς, Χρήστος Σιέλης και Ζαν Μπαριέντος. Καθημερινά ανεβάζει ρυθμούς το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Μίκαελ Ντούρεσταμ. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αποκτήθηκε την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου που αφορούσε ελεύθερους ποδοσφαιριστές, αναμένεται να είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το