Αθλητισμός

Μετά τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, οι σύλλογοι της Μαγνησίας, μαζί και η ομάδα του Βόλου προσπαθεί να επιστρέψει στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Οι «κυανέρυθροι» ταλαιπωρήθηκαν και εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται, λόγω του προβλήματος που υπάρχει σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου με την υδροδότηση. Ωστόσο, οι προπονήσεις διεξάγονται κανονικά, καθώς ο Βόλος έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο και καθοριστικής σημασίας παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα και το βολιώτικο συγκρότημα θα επιδιώξει να αποσπάσει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, ύστερα από τρεις αγωνιστικές, όπου μετρά δύο ήττες (από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) και μία ισοπαλία με την Λαμία στην πρεμιέρα στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ο Βόλος στο ματς με τον Ατρόμητο θα έχει περισσότερες λύσεις, μεσοεπιθετικά, μετά και την απόκτηση των Αργεντινών Φακούντο Μπερτόγλιο και Χουάν Γκαρσία. Ο πρώτος είναι απόλυτα έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, καθώς γνωρίζει άριστα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός θα είναι σίγουρα στην αποστολή και όπως έδειξε στο φιλικό με τον Μαγνησιακό το περασμένο Σάββατο, βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, «χτυπώντας» την πόρτα της ενδεκάδας.

Όσον αφορά τον Γκαρσία, ο 30χρονος επιθετικός πρώτη φορά έρχεται να αγωνιστεί στην Ευρώπη, έχει μόλις πέντε μέρες στον Βόλο και θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα για να μπει στο κλίμα της νέας του ομάδας. Το βιογραφικό του είναι εξαιρετικό και μένει να δείξει τις μεγάλες του δυνατότητες, ως ποδοσφαιριστής, στον αγωνιστικό χώρο.

Στον Βόλο περιμένουν πολλά από τον Σαμουέλ Μραζ, με τον Σλοβάκο σέντερ φορ να μην έχει ακόμη φανερώσει στο γήπεδο την αξία του, ως επιθετικός. Αυτός, πάντως, που ανεβαίνει συνεχώς, δουλεύοντας σκληρά στις προπονήσεις και δείχνει πως είναι ικανός να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα είναι ο Παναγιώτης Μωραΐτης. Διαθέτει εκτελεστική ικανότητα, με τον Κώστα Μπράτσο να του δίνει τις ευκαιρίες να αγωνιστεί. Στα δύο πρώτα παιχνίδια με Λαμία και Παναθηναϊκό αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ως αλλαγή, ενώ στο τρίτο ματς με την ΑΕΚ ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και έπαιξε 70 λεπτά. Ο Μωραΐτης στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου με τον Μαγνησιακό ήταν ο παίκτης που πέτυχε και τρία γκολ του Βόλου, έχοντας πολύ καλή παρουσία.

Οι «κυανέρυθροι» θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε να βελτιώσουν την ανασταλτική τους λειτουργία, καθώς στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, έστω κι αν στα δύο από αυτά αντιμετώπισαν τοπ ομάδες, δέχθηκαν οκτώ γκολ. Λογικό να μην μπορούν να πάρουν νίκη, παρότι στα δύο από τα τρία ματς σημείωσαν από δύο τέρματα.

Ο Κώστας Μπράτσος δουλεύει με τους παίκτες στο κομμάτι αυτό και εφιστά την προσοχή των ποδοσφαιριστών του και στις στατικές φάσεις των αντιπάλων. Θυμίζουμε, ότι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και τα τρία γκολ της «Ένωσης» προήλθαν από στατικές φάσεις (εκτελέσεις φάουλ και πέναλτι).

Η ομάδα, πάντως, διαθέτει πολύ καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές και με τις προσθήκες που έγιναν τελευταία (Ενγκίν, Μαχαίρας, Κορνέτ, Μπερτόγλιο και Γκαρσία), ο Βόλος δυναμώνει σημαντικά.

Ίσως, οι «κυανέρυθροι» να χρειάζονται έναν ακόμη έμπειρο κεντρικό αμυντικό, μετά την πρόωρη λύση της συνεργασίας με τον Ντομινίκ Κρούζλιακ. Η μεταγραφική περίοδος για τους ελευθέρους παίκτες λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε μπορεί να γίνει μία ακόμη προσθήκη, εφόσον βρεθεί κάτι το αξιόλογο στην ξένη ποδοσφαιρική αγορά.

 

Δεκατρείς προσθήκες

στην ομάδα Κ17

Δεκατρείς συνολικά προσθήκες ανακοίνωσε η ΠΑΕ Βόλος για την ομάδα Κ17, η οποία θα λάβει μέρος και φέτος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Αναλυτικά οι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι οι εξής:

Ορέστης Σταύρο (Α.Α. Γιαννιτσών), Ζήσης Δάσκαλος (Τύρναβος), Δημήτρης Ρίσκος (Μπέμπηδες), Αλέξανδρος Σέφα (Μπέμπηδες), Θανάσης Γωρκακούδης (Δόξα Δράμας), Δημήτρης Θωμαΐδης (Μυρμιδόνες), Γιάννης Γκίρδας (Νίκη Απαλού), Γιάννης Μπεδινάκης (Αλεξανδρούπολη), Γιάννης Τσάτσος (Δήμητρα Τρικάλων), Νεοκλής Γυριχίδης (Μέγας Αλέξανδρος Κιλκίς), Παναγιώτης Σάντης (Διγενής Λακκώματος Χαλκιδικής), Πέτρος Καρακώστας (ΠΑΟΚ), Μανώλης Αναστασόπουλος (ΠΑΟΚ).

Η Ακαδημία της ΠΑΕ Βόλος ευχαριστεί ιδιαιτέρως τα σωματεία Μπέμπηδες-Παναγιώτης Κερμανίδης, Γιαννιτσά, Τύρναβο, Δόξα Δράμας, Μυρμιδόνες, Νίκη Απαλού, Αλεξανδρούπολη, Μέγα Αλέξανδρο Κιλκίς και Διγενή Λακκώματος Χαλκιδικής για την άριστη συνεργασία.

Στο μεταξύ, στην Ακαδημία του Βόλου και συγκεκριμένα στο τμήμα Κ15 αναμένεται να ενταχθεί ο Παναγιώτης Κυρίτσης.

Ο γεννηθείς το 2009 ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Ακαδημία ποδοσφαίρου του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης ενώ έχει διατελέσει και αρχηγός της ηλικιακής ομάδας Κ14 των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Έβρου.

Υπενθυμίζεται πως το τμήμα Κ15 του Βόλου αγωνίζεται στο αντίστοιχο ηλικιακά πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το