Τοπικά

8.000 ταμπλετ από την Περιφέρεια για τους μαθητές της Θεσσαλίας

Με 8.000 ταμπλετ θα εφοδιαστούν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, μέσα από μια απλή διαδικασία που θα εφαρμόσει η Περιφέρεια. Τέλος Δεκεμβρίου θα ανοίξει πλατφόρμα όπου ο κάθε μαθητής θα μπορεί να καταθέτει την αίτησή του για την απόκτηση ταμπλετ και θα λαμβάνει κουπόνι για αγορά. Κριτήριο θα είναι η φορολογική δήλωση της οικογένειας, χωρίς διαμεσολάβηση άλλου φορέα.

Η δράση «Μαθητής από σπίτι» αφορά στον εξοπλισμό μαθητών της Θεσσαλίας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, με φορητό ηλεκτρονικό εξοπλισμό-συστήματα για εκπαίδευση σε ψηφιακό περιβάλλον στην περίοδο covid-19». Σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος με στόχο την υποστήριξη της ανάγκης εξ αποστάσεως διδασκαλίας και τηλεργασίας μαθητών.

«Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αποκοπούν μαθητές από την εκπαίδευσή τους, λόγω έλλειψης πόρων συμμετοχής στην τηλε-εκπαίδευσή τους. Ως εκ τούτου, για τη συνέχιση συμμετοχής των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, δεδομένων και των δυνατοτήτων ψηφιακής εκπαίδευσης που παρέχονται πλέον από το υπουργείο Παιδείας, απαιτείται να υπάρχει ετοιμότητα ως προς τον εξοπλισμό τους. Θα διαθέσουμε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα παιδιά των πλέον ευάλωτων οικογενειών – μαθητές πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, που δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περισσότερο να μείνουν έστω προσωρινά εκτός εκπαιδευτικού συστήματος με τις όποιες αρνητικές συνέπειες. Ειδικότερα, το πρόγραμμά μας αφορά σε μαθητές Δημόσιων Γυμνασίων ή Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων στη Θεσσαλία που ανήκουν σε ευάλωτες σε φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό οικογένειες που έχουν εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός στη «Θ».

Η επιλογή των μαθητών που θα συμμετέχουν στη δράση, θα γίνει με άμεση αξιολόγηση αιτημάτων που θα υποβληθούν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και με εξέταση πλήρωσης των απαιτούμενων κριτηρίων επιλεξιμότητας, έως την εξάντληση των διατιθέμενων πόρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το