Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις στις εισόδους των νοσοκομείων

Με κινητοποιήσεις στις εισόδους των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης το πρωί οι εργαζόμενοι πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους, στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης. Στο ΑΧΕΠΑ έγινε κινητοποίηση στην είσοδο του νοσοκομείου. Χαιρετισμό απηύθυνε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η οποία απαίτησε να ικανοποιηθούν τα αίτηματά τους σε σχέση με την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων. Κινητοποιήσεις των εργαζομένων έγιναν επίσης στις πύλες των Νοσοκομείων Ιπποκράτειο και «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων ζητούν οι εργαζόμενοι ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινών, δωρεάν μαζικά τεστ για όλους, γενναία χρηματοδότηση του εθνικού συστήματος Υγείας, καθώς και δώρο εργαζομένων για όλους.

«Σε όλη την υγεία θρηνούμε 11 συναδέλφους μέχρι σήμερα πάρα πολλοί νοσούν σε όλα τα νοσοκομεία, ένα ακόμη ζήτημα που επιβαρύνει τη λειτουργία των νοσοκομείων καθώς απουσιάζουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Η επιβάρυνση του προσωπικού είναι ένα ζήτημα που δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Χρήστος Τζελέπης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Γιάννης Κούτρας αναφέρθηκε και εκείνος στις απώλειες εργαζομένων στα νοσοκομεία και τόνισε ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν άμεσες προσλήψεις, ενώ δήλωσε ότι η πίεση παραμένει στο εθνικό σύστημα υγείας καθώς και μέχρι και σήμερα νοσηλεύονται περίπου 200 ασθενείς με Covid-19.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το