Αθλητισμός

Μετρούν αντίστροφα στον Ολυμπιακό για την έναρξη της Γ’ Εθνικής

Μετρούν αντίστροφα στον Ολυμπιακό Βόλου για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Η σέντρα έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου και οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν να μάθουν τη σειρά με την οποία θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες στον 2ο όμιλο, η οποία θα προκύψει από την κλήρωση που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 7/11 στην ΕΠΟ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν να είναι αντίπαλοι με τα Τρίκαλα, μια ομάδα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στον 3ο όμιλο και να διεκδικήσει την επάνοδό της στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Είναι γεγονός, ότι στον 2ο όμιλο υπάρχουν ορισμένες ιστορικές ομάδες, όμως δεν είναι και αυτές, όπως και ο Ολυμπιακός στο επίπεδο που τις γνωρίζαμε στο παρελθόν.

Ο Πιερικός είναι μια νεανική ομάδα, την οποία αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός σε φιλικό παιχνίδι, ο Εδεσσαϊκός προσπαθεί και αυτός να βρει τα πατήματά του τα τελευταία χρόνια, η Καστοριά επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία στο τοπικό πρωτάθλημα (έχει προπονητή τον Ηλία Σολάκη), ενώ η Κοζάνη είναι ίσως η ομάδα που προβάλει ως ένα από τα φαβορί του ομίλου. Πρωταγωνίστησε πέρυσι και πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για την άνοδο και το ίδιο αναμένεται να κάνει και φέτος.

Υπάρχουν, επίσης, στον όμιλο ομάδες που είναι καλά δομημένες και λειτουργούν σωστά, όπως για παράδειγμα ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, αλλά και ομάδες που είναι άγνωστες και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα παρουσιαστούν στο πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό ήδη έχουν αρχίσει τη συλλογή πληροφοριών για τους αντιπάλους και η ανάλυση θα γίνεται πιο λεπτομερής πριν από κάθε παιχνίδι.

Οι «ερυθρόλευκοι», ως γνωστόν, έχουν δηλώσει ως πρώτη έδρα το δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, το οποίο έχει παραχωρηθεί φέτος στη Νίκη για προπονητήριο, αλλά και για αγώνες πρωταθλήματος. Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» όταν δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Πανθεσσαλικό στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, που είναι η πρώτη τους έδρα, θα αγωνίζονται στη Νεάπολη. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό, στην περίπτωση που οι δύο ομάδες εκείνη την εβδομάδα αγωνίζονται ως γηπεδούχες.

Κλειδάριθμος στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να δοθεί, όταν πρόκειται για δύο διαφορετικά πρωταθλήματα και θα υπάρξει πρόβλημα, αν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι» κληρωθούν να παίξουν εντός έδρας στις 13 Νοεμβρίου. Κι αυτό, καθώς γηπεδούχος εκείνη την εβδομάδα αγωνίζεται και η Νίκη. Στην περίπτωση που οι «κυανόλευκοι» δεν αγωνιστούν στο Πανθεσσαλικό, αλλά στη Νεάπολη, ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να παίξει στη δεύτερη έδρα που έχει δηλώσει, που είναι το στάδιο του Αλμυρού. Κι αυτό μπορεί να συμβεί αρκετές φορές φέτος κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει δώσει μόλις ένα φιλικό παιχνίδι στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, αυτό με την Ελασσόνα, με τον αγωνιστικό χώρο να μην είναι οικείος για τους «ερυθρόλευκους».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το