Τοπικά

Πενθήμερη εκδρομή στη Μήλο από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου

 

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας, διοργανώνει πενθήμερη εκδρομή στη Μήλο, στις 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Ποσό συμμετοχής 350 ευρώ που περιλαμβάνει μετάβαση και επιστροφή, 4 διανυκτερεύσεις, 4 προγεύματα κ.λ.π

όπως αναφέρονται στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα εκδρομής.

Δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο VIStravel, Aντωνοπούλου 3, τηλ 2421031059,60 ή στο 6972610320 μέχρι 31 Αυγούστου. Προκαταβολή: 100 ευρώ

Πρόγραμμα εκδρομής

5ΗΜ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΛΟ
21-25/9
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
1Η ΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΗΛΟΣ
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 8:30 π μ και αναχώρηση για τον Πειραιά. Στις 3 μμ αναχώρηση με τη ZANTE FERRIES με προορισμό τη Μήλο περίπου στις 10 μμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στον Αδάμαντα. Διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ: ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ – ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ – ΠΡΟΒΑΤΑΣ
Πρόγευμα. Ο Αδάμαντας είναι ένα παραλιακό τουριστικό κέντρο. Τόπος προσέγγισης πλοίων. Αναχώρηση για Σαρακήνικο. Στάση για φωτογραφίες στο σεληνιακό τοπίο με τα ολόλευκα βράχια και τις σπηλιές και τη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Στη συνέχεια θα πάμε στη παραλία του Προβατά για κολύμπι. Ελεύθερο απόγευμα. Διανυκτέρευση.
3Η ΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ): ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΙΜΩΛΟΣ
Μετά το πρόγευμα , ελεύθερος χρόνος για βόλτα σε κάποιες από τις πολλές παραλίες του νησιού. Εναλλακτικά ( καιρού επιτρέποντος) : Υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής κρουαζιέρας για τον θαλάσσιο γύρο της Μήλο με τοπικό καραβάκι. Η Μήλος σαν ηφαιστιογενές νησί έχει εντυπωσιακή μορφή όταν κάποιος την παρατηρεί από τη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια του γύρου, θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε δύο παραλίες του νησιού ( συνήθως στο Κλέφτικο και στον Γέρακα). Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι :
ΑΔΑΜΑΣ – ΚΛΙΜΑ – ΦΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙ – ΑΡΚΟΥΔΕΣ – ΒΑΝΗ – ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ – ΣΥΚΙΑ – ΚΛΕΦΤΙΚΟ – ΠΡΟΒΑΤΑΣ – ΦΥΡΙΠΛΑΚΑ – ΠΟΛΥΑΙΓΟΣ – ΚΙΜΩΛΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ – ΓΛΑΡΟΝΗΣΙΑ – ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ – ΑΔΑΜΑΣ
Στην Κίμωλο θα παραμείνουμε σχεδόν 1.5 ώρες και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την χώρα. Στον Αδάμαντα φτάνουμε στις 6:30 το απόγευμα.
4η ΜΕΡΑ: ΠΛΑΚΑ – ΘΑΛΑΣΣΙΣΤΡΑ – ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟ – ΤΡΥΠΗΤΗ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ
Μετά το πρόγευμα, θα γνωρίσουμε τη πρωτεύουσα του νησιού, τη Πλάκα. Αποτελεί σημαντικό εμπορικό και διοικητικό κέντρο, ενώ συγκεντρώνει τα σημαντικότερα ιστορικά στοιχεία που εξιστορούν το παρελθόν του νησιού. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από το χωριό Τριοβάσαλος. Είναι δύο πυκνοκατοικημένα χωριά πολύ κοντά το ένα με το άλλο που παρουσιάζουν αξιόλογη εμπορική κίνηση. Σε αυτά υπάρχουν δύο εκκλησίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Άγιος Σπυρίδωνας και η Αγία Μαρίνα. Χαρακτηριστικό της άλλης εκκλησίας, του Αγίου Γεωργίου , είναι το μαρμάρινο τέμπλο και το ψηφιδωτό της αυλής που κατασκευάστηκε το 1886. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις κατακόμβες περιοχή της Ακραίας Πόλης νοτιοδυτικά του χωριού Τρυπητή σε ύψος 150 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Τόπος συγκέντρωσης των πρώτων χριστιανών για να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα μακριά από τα βλέμματα των ειδωλολατρών εκείνης της εποχής και των διωκτών τους. Είναι μοναδικές σε μέγεθος στον Ελλαδικό χώρο και από τις πιο αξιόλογες μαζί με αυτές της Ρώμης και των Αγίων Τόπων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στη συνέχεια θα δούμε το μέρος όπου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου που κοσμεί το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, το Λούβρο. Το βράδυ θα πάμε στο γραφικό ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ τις πολλές ταβέρνες του. Διανυκτέρευση.
5Η ΜΕΡΑ: ΜΗΛΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΒΟΛΟΣ
Μετά το πρόγευμα ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση στις 12.30 με το πλοίο με προορισμό τον Πειραιά. Στον Βόλο θα φτάσουμε αργά το βράδυ με ένα απόθεμα πλούσιων και ευχάριστων εμπειριών.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ:
Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο το οποίο θα είναι με τους εκδρομείς στο νησί.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση στο δρομολόγιο Πειραιά – Μήλο – Πειραιά
Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στον Αδάμαντα.
Τέσσερα προγεύματα
Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Συνοδός του γραφείου
Τοπικό ξεναγό
ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:
H ολοήμερη κρουαζιέρα: 45 ευρώ
Εισιτήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ Σε δίκλινο: 350 ευρώ / Σε μονόκλινο: 430 ευρώ 3ο άτομο: 280 ευρώ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το