Αθλητισμός

«Τελικός» τίτλου και ανόδου για τον Βόλο 2004 με Λέοντες

Το παιχνίδι που δίνει σήμερα ο Βόλος 2004 για την 18η και τελευταία αγωνιστική της Β’ Γυναικών έμελλε να είναι και αυτό που θα κρίνει την άνοδο στην Α’ Εθνική. Η βολιώτικη ομάδα αντιμετωπίζει στις 5 μ.μ. στη Νέα Ευκαρπία τους Λέοντες Θεσσαλονίκης και χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία για να στεφθεί πρωταθλήτρια του 1ου ομίλου και πανηγυρίσει την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία μετά από πέντε χρόνια.

«Τελικό» τίτλου και ανόδου αποτελεί το σημερινό ματς στο γήπεδο του Μακεδονικού, στη Νέα Ευκαρπία, ανάμεσα στους Λέοντες και τον Α.Σ. Βόλος 2004. Από την αρχή του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες ξεχώρισαν. Έπαιρναν τη μία νίκη πίσω από την άλλη και πλέον θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους στο μεταξύ τους παιχνίδι.
Οι Λέοντες θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά ο Βόλος 2002 μπορεί να παίξει για δύο αποτελέσματα, αφού τον ευνοεί και η ισοπαλία. Αυτή τη στιγμή προπορεύεται στη βαθμολογία με 42 βαθμούς, καθώς μετρά 14 νίκες και μία ήττα, αυτή από τον Κιλκισιακό εκτός έδρας, ενώ έχει κάνει και τα δύο ρεπό του. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ως τώρα 13 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.
Μάλιστα η μοναδική φορά που έχασε ήταν στο βοηθητικό του ΕΑΚ όταν συναντήθηκε ξανά με την ομάδα του Βόλου. Τότε το συγκρότημα της Έλενας Κουσκούνη είχε θριαμβεύσει με 3-0, κάτι που σίγουρα του δίνει και ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα για το σημερινό ματς.
Μπορεί και το «Χ» να δίνει τον τίτλο στον Α.Σ. Βόλος 2004, αλλά οι παίκτριές του θα παίξουν για τη νίκη μια και πολλές φορές όταν μια ομάδα πηγαίνει για δύο αποτελέσματα ο τρόπος που προσεγγίζει το ματς δεν είναι σωστός και στο τέλος χάνει.
Οι Βολιώτισσες είναι αποφασισμένες για το «τρίποντο» όπως τόνισε πρόσφατα στη «Θ» η Έλενα Κουσκούνη: «Η αναμέτρηση με τους Λέοντες είναι ένας τελικός και για τις δύο ομάδες, αφού αυτές διεκδικούν τον τίτλο και την άνοδο στην Α’ Εθνική. Εμείς βολευόμαστε και με ισοπαλία μια και έχουμε βαθμολογικό προβάδισμα δύο πόντων, αλλά ξεκάθαρα θα πάμε για το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Μας περιμένει δύσκολη αποστολή σε μία δυνατή έδρα και απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, με παίκτριες που παίζουν χρόνια μαζί. Όμως εδώ που έχουμε φτάσει δεν είμαστε διατεθειμένες να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία και να επαναφέρουμε τον Α.Σ. Βόλος 2004 εκεί που του αξίζει, δηλαδή στην Α’ Εθνική. Θα είναι σημαντικό τόσο για τον σύλλογο, όσο και για την πόλη μας».
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ομάδα του Βόλου, οπότε διαθέσιμες είναι οι: Χρύσα Τσιλίκα, Ευαγγελία Παπασακελλαρίου, Αγάπη Ιωακειμίδου, Ναυσικά Ογκίτσι, Χρύσα Βέτσικα, Όλια Κέκου, Ιβάνα Ζντράβκοβιτς, Δήμητρα Πανέρη, Μαρκέλλα Γκέκα, Καλλιρόη Καρακάνα, Χαρά Νέννε, Σοφία Παπαδοπούλου, Αναστασία Ζήγρα, Ελίνα Σαρρηγιάννη, Μαρία Αβντόλι, Ιωάννα Κιάρη, Κατερίνα Γάτου, Ελένη Πασχαλίδη, Ευαγγελία Νάνου, Σταυρούλα Κυριακού.

«Σφυρίζει» ο Κόκκινος
Ο Γιώργος Κόκκινος της ΕΠΣ Χαλκιδικής ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει τον Κυριακάτικο αγώνα Λέοντες-Βόλος 2004. Βοηθοί του θα είναι οι Σταύρος Χρισαΐδης και Σαραφιανός Τσιρώνας από την ίδια Ένωση.

Το πρόγραμμα
Το σημερινό πρόγραμμα της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Β’ Γυναικών είναι το εξής:
Γηπ. Γρεβενών, 11.30, Σειρήνα-Βασίλισσα Θρ.
Κιλκίς, 17.00, Κιλκισιακός-Πανσερραϊκή
Κομοτηνής, 17.00, Ροδόπη ’87-Νεφέλες Κατ.
Νέας Ευκαρπίας, 17.00, Λέοντες-Βόλος 2004
Ρεπό: Αγρ. Αστέρας Ημαθίας.

Η βαθμολογία
(17η αγωνιστική)
1. Βόλος 2004 51-6 42
2. Λέοντες 50-3 40
3. Κιλκισιακός 37-25 28
4. Ροδόπη ’87 28-26 26
5. Σειρήνα 15-35 19
6. Πανσερραϊκή 19-31 18
7. Βασίλισσα 11-17 15
8. Νεφέλες Κατ. 19-42 12
9. Αγρ. Αστέρας – –
* Ρεπό στο β’ γύρο δεν έκανε ο Αγρ. Αστέρας Ημαθίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το