Ελλάδα

Οι 7 σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο -Τι θα γίνει με κινητικότητα, προσλήψεις, αμοιβές

dimosio-708_7

Σαρωτικές αλλαγές οι οποίες θα επηρεάσουν το δημόσιο τομέα από την κορυφή ως τη βάση θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», οιαλλαγές θα επέλθουν αλλαγές στον τρόπο αμοιβής των υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων, ακόμα και στο σύνολο των προσώπων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η βασική κατεύθυνση αυτών των αλλαγών είναι η μείωση του κόστους του Δημοσίου, με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αποσαφηνίζουν με δηλώσεις τους ότι οι όποιες περικοπές θα προκύψουν από τον εξορθολογισμό αδικαιολόγητα κοστοβόρων δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων από την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Συνοπτικά, θα επέλθουν αλλαγές στον τρόπο αμοιβής των υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων, ακόμα και στο σύνολο των προσώπων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Οι επτά επικείμενες αλλαγές

Από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών οι θέσεις ευθύνης
Αξιολόγηση δομών και προσφερόμενου έργου
Επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων
Οι περιορισμοί στις προσλήψεις επεκτείνονται και πέραν του 2018
Καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο μετά τις ονομαστικές αυξήσεις
Διασφάλιση διαφάνειας με ψηφιακά οργανογράμματα
Κινητικότητα με εθελοντικά χαρακτηριστικά
Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το