Τοπικά

 

Στη «μάχη» των πανελλαδικών 1.757 υποψήφιοι από τη Μαγνησία

Στους 1.757 ανέρχονται οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων από τη Μαγνησία και σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένοι κατά 138 άτομα. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τονίστηκε πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στις εξετάσεις των ΓΕΛ θα συμμετέχουν 1.319 άτομα (1.113 τελειόφοιτοι και 206 απόφοιτοι), ενώ στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ θα συμμετέχουν 438 άτομα (347 τελειόφοιτοι και 91 απόφοιτοι). Η πολυπληθέστερη κατεύθυνση σπουδών είναι η κατεύθυνση οικονομίας-πληροφορικής με 386 υποψηφίους και ακολουθούν κατά σειρά, οι κατευθύνσεις ανθρωπιστικών σπουδών με 341 υποψήφιους, θετικών-τεχνολογικών σπουδών με 332 υποψήφιους και θετικών σπουδών-υγείας με 249 υποψήφιους. Σημειώνεται επίσης ότι 11 άτομα θα εξεταστούν για τα μουσικά τμήματα. Από το σύνολο των υποψηφίων, 10 άτομα των ΓΕΛ και 18 άτομα των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν προφορικά.
Η προφορική εξέταση των υποψηφίων ΓΕΛ στα μαθήματα κατεύθυνσης, θα γίνει ως συνήθως, στο ειδικό εξεταστικό κέντρο που θα λειτουργήσει στους χώρους του Βαθμολογικού Κέντρου στο Βόλο.
Με οριστικοποιημένα πλέον τα αριθμητικά δεδομένα των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας και το επιτελείο του, επιδίδονται σε ασκήσεις επί χάρτου για την άρτια διοργάνωσή τους.
Δυστυχώς, όπως επισημαίνει ο κ. Σταχτέας, το δημογραφικό πρόβλημα κάνει φέτος αισθητή την εμφάνισή του και στα επόμενα χρόνια αναμένεται να καταγραφεί περισσότερο έντονο. Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων είναι κατά 138 άτομα λιγότεροι από πέρυσι. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, πέρυσι ήταν 1.426, δηλαδή περισσότεροι κατά 107 άτομα σε σχέση με φέτος και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, πέρυσι ήταν 469, δηλαδή περισσότεροι κατά 31 άτομα σε σχέση με φέτος. Προσεχώς, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, αναμένεται να λάβουν μέσω τηλεδιάσκεψης με το ΥΠΑΙΘ, εξειδικευμένη ενημέρωση για την άρτια διοργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων.
Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι ρυθμοί προετοιμασίας είναι συνεχείς.
«Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η αντιπαραβολή των στοιχείων για τυχόν διορθώσεις στις μηχανογραφικές καταστάσεις των υποψηφίων.
Δεν έχουμε καμία σημαντική υστέρηση ότι δεν θα τελειώσει η παράδοση της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές και είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές στη Μαγνησία θα διαγωνιστούν έχοντας διδαχθεί, όσα έπρεπε.
Οι απουσίες των καθηγητών δεν ήταν τόσο σημαντικές, καθώς υπήρχαν και οι τριμηνίτες για να τους αναπληρώνουν, όταν ασθενούν λόγω του κορωνοϊού» ανέφερε ο κ. Σταχτέας.

Εξεταστικό κέντρο
στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας έχει ήδη εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας να λειτουργήσει ένα επιπλέον εξεταστικό κέντρο για υποψήφιους στο ΕΠΑΛ Αλμυρού, οι οποίοι μέχρι και πέρυσι έρχονταν από τον Αλμυρό στον Βόλο για να εξεταστούν.
«Φέτος υπάρχουν στο ΕΠΑΛ Αλμυρού μαθητές που προέρχονται από πιο μακρινές περιοχές, όπως Γλύφα, Βρύναινα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να διαθέσουν ακόμη περισσότερο χρόνο για να αφιχθούν στον Βόλο. Φέτος οι υποψήφιοι στο ΕΠΑΛ Αλμυρού ανέρχονται στους 75 και του χρόνου θα είναι πάνω από 90» ανέφερε ο κ. Σταχτέας και πρόσθεσε πως «οι Αρχές βλέπουν θετικά την εισήγησή μας. Θέλουμε να διευκολύνουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το