Τοπικά

Ορεινή Διάσωση και Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

 

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2022, στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Γ’ τάξης “Ο σεβασμός στην καθημερινότητα μας” και ενταγμένο στο σχέδιο δράσης της Εσωτερικής Αξιολόγησης .

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, , με την οποία συνεργάζεται το σχολείο για μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων στο σχολείο , έκαναν επίδειξη απεγκλωβισμού ενός τραυματία και την εναέρια μεταφορά του με συνδυασμό φορείου σανίδας ακινητοποίησης και φορείου τύπου Basket.
Αρχικά,έκαναν μια σύντομη αναφορά στο ξεκίνημα και το ιστορικό της οργάνωσης, ενημέρωσαν τους μαθητές μας, σχετικά με τους τρόπους διάσωσης που χρησιμοποιούν , κατά περίπτωση, όταν καλούνται να προσφέρουν τη βοήθειά τους και έφεραν σε επαφή τα παιδιά με ορειβατικά υλικά και τους κόμπους που χρησιμοποιούνται στην ορεινή διάσωση.

Την δράση παρουσίασαν εκ μέρους της Ομάδας , οι κ.κ. Βαμβακάς Βαγγέλης, απόφοιτος μαθητής του σχολείου και από τους πρώτους της ίδρυσής του, Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος, Τσικοντουρίδης Δημήτριος, Στάμος Γεώργιος και Πρίντζου Έλενα. Σε συνέχεια της συνεργασίας με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας και των προγραμματισμένων δράσεων του σχολείου, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Γ’ τάξης “Ο σεβασμός στην καθημερινότητα μας” , της Β΄ τάξης “Εθελοντισμός και προσφορά στον συνάνθρωπο” και ενταγμένο στο σχέδιο δράσης της Εσωτερικής Αξιολόγησης , έγινε παρουσίαση και επίδειξη μαθήματος Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινότητά μας.
Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου , έμαθαν να κάνουν Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε προπλάσματα ανθρώπων, έτσι ώστε να κατανοήσουν και να εξασκηθούν, για να μπορούν να προσφέρουν την βοήθειά τους σε συνανθρώπους μας, όταν χρειαστεί και να σώσουν πολύτιμες ανθρώπινες ζωές.
Την παρουσίαση των μαθημάτων για την Ομάδα διάσωσης έκαναν οι, κ.κ. Ραφαηλίδη Όλγα και Βαμβακάς Βαγγέλης , που είναι εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών με την βοήθεια των Διασωστών κ.κ. Στάμου Γεώργιου, Πρίντζου Έλενας, Γερογιάννη Μαριάννας, Κουκίδου Παναγιώτας και Σαμαρά Ευαγγελίας.
Όπως αναφέρει το σχολείο:

Ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας και την δυνατότητα που έδωσαν στους μαθητές μας και μας να παρακολουθήσουμε τα τόσα σημαντικά και χρήσιμα που κάνουν για να είναι χρήσιμοι και πολύτιμοι αρωγοί στους συμπολίτες μας και την πολιτεία.
Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν και με τους μαθητές της Α΄τάξης και με τους γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.
“Η γνώση είναι δύναμη” και η προσφορά και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο αποτελούν θεμέλιο στην Δημοκρατία και στην Ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και λαών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το