Αθλητισμός

Αποκλείστηκε από τα τελικά της Β’ Εθνικής πόλο ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ Βόλου πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι αγώνες του 3ου ομίλου για την δεύτερη φάση της Β’ Εθνικής πόλο των ανδρών. Ο «οικοδεσπότης» ΟΕΑ/ΝΑΒ δεν κατάφερε να περάσει στα τελικά του πρωταθλήματος, αφού πήρε την 3η θέση. Την πρόκριση πανηγύρισαν οι ΝΑΟ Κέρκυρας και Ν.Ο. Ναυπλίου.

Ενδιαφέροντες αγώνες παρακολούθησαν το Σαββατοκύριακο στο κολυμβητήριο του Βόλου οι φίλοι της υδατοσφαίρισης. Τρεις από τις τέσσερις ομάδες του 3ου ομίλου διεκδίκησαν με πάθος τα δύο εισιτήρια για την τελική φάση της Β’ Εθνικής. Ο λόγος για τους ΟΕΑ/ΝΑΒ, ΝΑΟ Κέρκυρας και Ν.Ο. Ναυπλίου, αφού ο τέταρτος του γκρουπ Πύρρος Ιωαννίνων αποδείχθηκε αρκετά υποδεέστερος και ουσιαστικά αποτέλεσε τον… σάκο του μποξ για τις υπόλοιπες ομάδες.
Όμως μεταξύ των τριών, τα παιχνίδια ήταν ανταγωνιστικά, με τους ΝΑΟ Κέρκυρας και Ν.Ο. Ναυπλίου να κατακτούν τις δύο προνομιούχες θέσεις. Έτσι, το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου θα δώσουν το «παρών» στα τελικά της διοργάνωσης και φυσικά θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2, την οποία θα πάρουν ο πρωταθλητής με τον δευτεραθλητή της κατηγορίας.
Ο απολογισμός για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ ήταν μία νίκη και δύο ήττες. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε 7-3 από τον ΝΑΟ Κέρκυρας και στη συνέχεια συνέτριψε τον Πύρρο με 23-3. Η πρόκρισή του παίχθηκε στο τελευταίο ματς με τον Ν.Ο. Ναυπλίου το όποιο έχασε με 11-10, αν και είχε προηγηθεί και με τέσσερα γκολ διαφορά.

Αγώνες στα… τυφλά
Μελανό σημείο της διεξαγωγής των αγώνων στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου υπήρξε το γεγονός ότι τα ματς του Σαββάτου με ώρα έναρξης στις 19.00 (ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΝΑΟ Κέρκυρας) και 20.30 (Ν.Ο. Ναυπλίου-Πύρρος) διεξήχθησαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός.
Δυστυχώς οι πέντε από τους 12 λαμπτήρες στην εγκατάσταση έχουν καεί και προφανώς δεν έχουν αλλαχθεί. Μάλιστα, στο τέρμα που βρίσκεται προς την πλευρά του ποδοσφαιρικού γηπέδου λειτουργούσαν μόλις δύο από τους έξι λαμπτήρες, με τους παίκτες να δυσκολεύονται και τους διαιτητές να «σφυρίζουν» στα… τυφλά.
Ας δούμε πιο αναλυτικά τους αγώνες που έδωσε ο ΟΕΑ/ΝΑΒ:

ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΝΑΟ Κέρκυρας 3-7
Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, αφού ο ΝΑΟ Κέρκυρας εμφανίστηκε περισσότερο συγκεντρωμένος και αποφασιστικός, επικρατώντας με 3-7. Οι «Φαίακες» αποδείχθηκαν κακός δαίμονας για την βολιώτικη ομάδα, αφού την είχαν κερδίσει και στην πρεμιέρα της πρώτης φάσης με 12-11.
Σε εκείνο το ματς οι παίκτες του Λάμπρου Καρύδα τα είχαν πάει καλά στον επιθετικό τομέα, κάτι που δεν συνέβη το Σάββατο, όπως μαρτυρούν τα μόλις τρία γκολ που σημείωσαν. Οι Κερκυραίοι είχαν τον έλεγχο στο ματς, ενώ στο τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο κράτησαν ανέπαφη την εστία τους βοηθούμενοι και από το… σκοτάδι, αφού υπερασπίζονταν το τέρμα που δεν είχε φωτισμό.
Στην πρώτη περίοδο και με τον ήλιο να μην έχει ακόμη δύσει σημειώθηκαν τα έξι από τα 10 γκολ του αγώνα, με τον ΝΑΟ Κέρκυρας να προηγείται 2-4, έχοντας καλύτερες επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Για πρώτη φορά βρέθηκε στο +3 στο δεύτερο οκτάλεπτο όταν ο πολύπειρος Μανούσος Βιζυράκης έγραψε το 2-5 με σουτ από την περιφέρεια, για να κάνει το 3-5 του ημιχρόνου ο Λιβανός με ωραία λόμπα.
Όμως, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ δεν ξανασκόραρε ως το τέλος του αγώνα, ενώ ο αντίπαλός του πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε οκτάλεπτο με τους Γιαννιώτη και Βιζυράκη, με το οποίο διαμορφώθηκε το υπέρ του 3-7.
Οκτάλεπτα: 2-4, 1-1, 0-1, 0-1.
ΟΕΑ/ΝΑΒ (Καρύδας): Δίπλας, Σούγγαρης, Μάρκου 1, Τάσιος, Κατσώνης, Λιβανός 1, Σαραγγανίδας, Κ. Καραΐσκος, Θάνος, Μ. Καραΐσκος, Ανδρής 1, Κοζανίτης, Μαρτζούχος.
ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Καρδόνας): Καψοκαββάδης, Βιζυράκης 2, Κουλούρης, Δεμερδεσλής, Ραζομανίκας, Γιαννιώτης 3, Αρσένος 1, Τάτσης 1, Βέλιος, Κούρκουλος, Δόικας, Μελδονιώτης, Κούστας, Οικονόμου.

ΟΕΑ/ΝΑΒ-Πύρρος 23-3
Δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική ο αγώνας που έγινε χθες το πρωί ανάμεσα στον ΟΕΑ/ΝΑΒ και τον Πύρρο Ιωαννίνων. Η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής και αποτυπώθηκε από το τελικό 23-3 με το οποίο νίκησαν οι Βολιώτες. Για τους νικητές, πιο παραγωγικός παίκτης ήταν ο Λευτέρης Ανδρής, που σκόραρε 11 φορές.
Μάλιστα ήταν τέτοια η εξέλιξη του παιχνιδιού που δόθηκε η ευκαιρία στον Λάμπρο Καρύδα να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες και να διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο την ομάδα προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για το κρίσιμο ματς με τον Ν.Ο. Ναυπλίου, που θα ακολουθούσε σε λίγες ώρες.
Οκτάλεπτα: 3-0, 5-2, 7-1, 8-0.
ΟΕΑ/ΝΑΒ (Καρύδας): Δίπλας, Σούγγαρης 1, Μάρκου 2, Τάσιος, Κατσώνης 2, Λιβανός, Σαραγγανίδας 1, Κ. Καραΐσκος 1, Θάνος, Μ. Καραΐσκος 1, Ανδρής 11, Κουκορίνης, Κοζανίτης, Μαρτζούχος 4.
ΠΥΡΡΟΣ (Λώλης): Μιχαλόπουλος, Μπάρλος, Ασπρογέρακας 1, Κουτσουμπλής 1, Παύλου, Γκαρτζονίκας 1, Ζιαβράς, Κοσμόπουλος, Φαρρέας, Πέτρου.

Ν.Ο. Ναυπλίου-ΟΕΑ/ΝΑΒ 11-10
Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στον Ν.Ο. Ναυπλίου για να έπαιρνε την πρόκριση στα τελικά του πρωταθλήματος. Η ισοπαλία ευνοούσε την ομάδα της Πελοποννήσου (επειδή είχε καλύτερο αποτέλεσμα με τον πρώτο του ομίλου ΝΑΟ Κέρκυρας σε σχέση με τους Βολιώτες), που πάντως κέρδισε με 11-10 και κατέκτησε τη 2η προνομιούχο θέση.
Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ «αυτοκτόνησε» στο ματς αυτό. Βρέθηκε να προηγείται με τέσσερα γκολ διαφορά (1-5 και 2-6), αλλά ο Ν.Ο. Ναυπλίου έκανε την ανατροπή. Ιδανικό το ξεκίνημα των Βολιωτών που πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ με τον Μαρτζούχο στον παίκτη παραπάνω και τον Ανδρή με πέναλτι. Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στην αρχή της δεύτερης περιόδου βρέθηκε στο +4, όταν ο Μάρκου έγραψε το 1-5, ενώ ο Μαρτζούχος με μακρινό σουτ έκανε το 2-6.
Όμως το ματς είχε πολύ δρόμο ακόμη… Με σερί 3-0 ο Ν.Ο. Ναυπλίου μείωσε σε 5-6, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Μ. Καραΐσκος έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στον ΟΕΑ/ΝΑΒ (5-7).
Οι Βολιώτες έδειχναν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς και την υπόθεση-πρόκριση, αφού έκαναν τρία τα γκολ της διαφορά στα μισά της τρίτης περιόδου (6-9). Και όμως οι Ναυπλιώτες δεν παραδόθηκαν και βρέθηκαν ξανά σε απόσταση αναπνοής (8-9) στο τέλος της περιόδου, με δύο γκολ των Τσουρκάνου και Σαντριβανόπουλου.
Το… θρίλερ συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο. Για μία ακόμη φορά φάνηκε ότι ο ΟΕΑ/ΝΑΒ θα έπαιρνε το ματς, όταν στο 4’.54’’ ο Ανδρής έκανε το 8-10 με πέναλτι. Ο Σματώβ σημείωσε το 9-10 στο 2’.53’’, για να ακολουθήσει χαμένος παραπάνω για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μανταφούνης σκόραρε στο 1’.29’’ στον παραπάνω και έφερε το ματς στα ίσα (10-10). Για πρώτη φορά ο Ν.Ο. Ναυπλίου είχε σκορ πρόκρισης. Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ δεν απάντησε στο γκολ αυτό και τελικά έχασε και τον αγώνα με ένα ακόμη τέρμα του Μανταφούνη στο 0.53’’ (11-10).
Οκτάλεπτα: 1-4, 4-3, 3-2, 3-1.
Ν.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ (Δημούλης): Ντέμος, Μανταφούνης 3, Λέκκας 3, Κοντός, Τσουρκάνου 1, Σαντριβανόπουλος 1, Δαμάγκος, Κούτρης, Φυτάλης 1, Σμυρνιωτάκης, Αδαμόπουλος, Σματώβ 2, Αθανασόπουλος, Τσεμπέρας, Χριστόπουλος.
ΟΕΑ/ΝΑΒ (Καρύδας): Δίπλας, Μάρκου 1, Τάσιος, Κατσώνης, Λιβανός, Σαραγγανίδας, Κ. Καραΐσκος, Θάνος 1, Μ. Καραΐσκος 1, Ανδρής 4, Κοζανίτης, Μαρτζούχος 3.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα του 3ου ομίλου στο κολυμβητήριο του Βόλου είναι τα παρακάτω:
1η αγωνιστική
ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΝΑΟ Κέρκυρας 3-7
Ν.Ο. Ναυπλίου-Πύρρος 24-5
2η αγωνιστική
Ν.Ο. Ναυπλίου-ΝΑΟ Κέρκυρας 5-7
ΟΕΑ/ΝΑΒ-Πύρρος 23-3
3η αγωνιστική
ΝΑΟ Κέρκυρας-Πύρρος 19-4
Ν.Ο. Ναυπλίου-ΟΕΑ/ΝΑΒ 11-10

Η βαθμολογία
1. ΝΑΟ Κέρκυρας 9
2. Ν.Ο. Ναυπλίου 6
3. ΟΕΑ/ΝΑΒ 3
4. Πύρρος 0

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το