Τοπικά

Δράσεις αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς της Μαγνησίας – Λαϊκό φροντιστήριο αλληλεγγύης

Σωματεία και φορείς της Μαγνησίας, συνεχίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης και σε ότι αφορά τη συγκέντρωση ειδών που έχουν ανάγκη οι πυρόπληκτοι αλλά και με την οργάνωση μαθημάτων στο φροντιστήριο της λαϊκής αλληλεγγύης για μαθητές των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν εννέα φορείς – σύλλογοι και σωματεία “Οι δράσεις μας αυτές δεν είναι μια ακόμη «φιλανθρωπική δράση», και στο πλαίσιο αυτό, διαχωρίζουμε το νόημα της λαϊκής αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία των ΜΚΟ, της εκκλησίας και άλλων φορέων. Ο λαός και η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθουν να ζουν με τα ψίχουλα που τους πετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά να συνδυάζουν τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων με τον αγώνα τους για ριζικές κοινωνικές αλλαγές. Αποσκοπούμε τα ζητήματα της αλληλεγγύης και της στήριξης συνανθρώπων μας να αναδειχθούν σε αιτήματα – κρίκους της κοινής πάλης όλων των εργαζομένων για όλα όσα δικαιούμαστε και μας τα στερούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε σωματεία, φορείς, κάθε εργαζόμενο να συνδράμουν όπως μπορούν.
Τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει, οι πυρόπληκτοι στη Βόρεια Εύβοια έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη από το να τους δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.
Η βοήθεια μπορεί να είναι είτε σε χρήμα είτε σε είδη πρώτης ανάγκης.
Η συγκέντρωση των ειδών (Όσπρια, ζυμαρικά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ.) θα γίνεται την Τρίτη 21/9, την Τετάρτη 22/9, την Πέμπτη 23/9 και την Παρασκευή 24/9 στο στέκι αλληλεγγύης στο Μεταξουργείο (είσοδος από Καραμπατζάκη) και τις ώρες 6:00μμ-8:00μμ.
Στον τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα 397/296042-70 ή IBAN : GR1201103970000039729604270 μπορεί να καταθέτει ότι ποσό επιθυμεί ο καθένας με την επισήμανση για τον παραλήπτη: “για αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους “.
Παλεύουμε από κοινού για άμεσα μέτρα για τους πληγέντες που περιλαμβάνουν αποζημίωση στο 100% για όλες τις ζημιές, άμεση οικονομική ενίσχυση, απαλλαγή φόρων και εισφορών, σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, παρόχους Ενέργειας, αναστολή τους για τουλάχιστον για δύο χρόνια, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ ως η μόνη αποδεκτή λύση, ώστε να εξασφαλιστούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις επιβίωσης και η άμεση αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές που καταστράφηκαν. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να αποφευχθούν νέες καταστροφές το επόμενο διάστημα.

ΛΑΪΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Επιπλέον απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που εργατικές – λαϊκές οικογένειες συνεχίζουν να βιώνουν, τα Σωματεία μας διοργανώνουν για μια ακόμα χρονιά τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης. Στόχος του λαϊκού φροντιστηρίου αλληλεγγύης δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, παλεύουμε για ένα πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτείται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήριο και μάθημα. Απευθυνόμαστε σε μαθητές, με σκοπό να υψώσουμε τον δικό μας τοίχο λαϊκής αλληλεγγύης, ώστε κανένα παιδί να μη βρεθεί χωρίς βοήθεια, χωρίς στήριξη στη μόρφωσή του, να μην απογοητευτεί.
Καλούμε τους άνεργους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές εκπαιδευτικών σχολών, τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς αλλά και τους συνταξιούχους που θέλουν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας (6976207869) και να κάνουν τα λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης και δική τους υπόθεση. Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει αποτελεί παράδειγμα αληθινού παιδαγωγού, είναι δείγμα πραγματικής ταξικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Τα σωματεία και φορείς:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Μ. ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το