Αθλητισμός

B’ Εθνική πόλο: Πρόκριση στα τελικά θέλει ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ Βόλου θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο αγώνες για την Β’ Εθνική πόλο των ανδρών. Πρόκειται για τον 3ο όμιλο της δεύτερης φάσης στον οποίο μετέχει ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, που κατά σειρά θα αντιμετωπίσει τους ΝΑΟ Κέρκυρας, Πύρρο Ιωαννίνων και Ν.Ο. Ναυπλίου. Στόχος του η πρόκριση στην τελική φάση και για να τα καταφέρει θα πρέπει να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής διεξάγεται σε τέσσερα γκρουπ που είναι τα κάτωθι:
1ος όμιλος (κολ. Πετρούπολης): Πετρούπολη, ΣΚ Ροή, Οξυγόνο, Τρίτων Αμαρουσίου.
2ος όμιλος (κολ. Νίκαιας και Ηρακλείου Κρήτης): ΟΦΗ, Άρης Νίκαιας, Καλαμάκι (στον όμιλο ήταν και ο Επειός Ήλιδας που απέσυρε τη συμμετοχή του).
3ος όμιλος (κολ. ΕΑΚ Βόλου): ΟΕΑ/ΝΑΒ, Ν.Ο. Ναυπλίου, ΝΑΟ Κέρκυρας, Πύρρος Ιωαννίνων.
4ος όμιλος (κολ. Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης): ΠΑΣ Φοίβος, ΧΑΝΘ, Ν.Ο. Σύρου, Ν.Ο. Ρεθύμνου.
Στην τελική φάση (1-3 Οκτωβρίου), προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (σύνολο 8). Στην Α2 της περιόδου 2021-22, θα ανέλθουν οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.
Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ απέκτησε το προνόμιο να είναι «οικοδεσπότης» ομίλου μια και στην πρώτη φάση είχε πάρει την 1η θέση. Είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με ήττα 12-11 από τον ΝΑΟ Κέρκυρας, αλλά στη συνέχεια επιβλήθηκε με 18-14 του Ν.Ο. Ναυπλίου και 12-9 του Επειού Ήλιδας. Προέκυψε τριπλή ισοβαθμία στο γκρουπ με τους Βολιώτες να υπερτερούν του Ν.Ο. Ναυπλίου και του ΝΑΟ Κέρκυρας, τους οποίους θα ξαναβρούν στο δρόμο τους αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ τον 3ο όμιλο συμπληρώνει η ομάδα του Πύρρου Ιωαννίνων.
Η προετοιμασία του ΟΕΑ/ΝΑΒ κύλησε μετ’ εμποδίων, αλλά στις τάξεις του επικρατεί αισιοδοξία για την κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στα τελικά του πρωταθλήματος.
Ο προπονητής της ομάδας Λάμπρος Καρύδας δήλωσε σχετικά στη «Θ»: «Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος πήγε καλά για μας. Αυτή τη στιγμή στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τη θέση κυριαρχίας μας στη βαθμολογία και να τερματίσουμε μέσα στις δύο πρώτες θέσεις, κάτι που θα μας δώσει το εισιτήριο για την τελική φάση. Το έργο μας είναι δύσκολο, καθώς με την πισίνα κλειστή τον Αύγουστο οι προπονήσεις πήγαν αρκετά πίσω, όμως πιστεύω πως η ομάδα θα αποδώσει σωστό πόλο και θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα με μια καλή εμφάνιση στην έδρα μας».
Το ρόστερ του ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι το εξής: Γιάννης Δίπλας, Θάνος Κοζανίτης, Μανώλης Πάκος (τερματοφύλακες), Άγγελος Μαρτζούχος, Στέλιος Κουκορίνης, Γιώργος Σούγγαρης (αμυντικοί), Σταμούλης Σαραγγανίδας, Στέφανος Τάσιος (φουνταριστοί), Λευτέρης Ανδρής, Ιάσων Μάρκου, Γιάννης Κατσώνης, Μανώλης Καραΐσκος, Κωνσταντίνος Καραΐσκος, Ηλίας Θάνος, Αλέξανδρος Λιβανός, Σταύρος Κόπανος, Άλκης Σερμέτης (περιφερειακοί).

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του 3ου ομίλου στο κολυμβητήριο του Βόλου είναι το παρακάτω:
Σάββατο 18/9
19.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΝΑΟ Κέρκυρας
20.30 Ν.Ο. Ναυπλίου-Πύρρος
Κυριακή 19/9
09.00 Ν.Ο. Ναυπλίου-ΝΑΟ Κέρκυρας
10.30 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Πύρρος
16.00 ΝΑΟ Κέρκυρας-Πύρρος
17.30 Ν.Ο. Ναυπλίου-ΟΕΑ/ΝΑΒ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το