Αθλητισμός

Δοκιμασία της Νίκης σήμερα με Ασπρόπυργο (προαγγελία)

Όλη τη χρονιά μέσα σε λίγες παίζει η Νίκη. Σήμερα (17.00) αντιμετωπίζει τον Ασπρόπυργο εκτός έδρας σε εξ αναβολής ματς της 7ης αγωνιστικής, ενώ την Κυριακή υποδέχεται τον Αστέρα Βλαχιώτη και επιδιώκει να πάρει έξι βαθμούς, ώστε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

 Τις νίκες που θα την «ξεκολλήσουν» από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα στον Νότιο όμιλο επιζητούν οι «κυανόλευκοι» και έχουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να το πετύχουν μέσα σε λίγες μέρες., αφού θα παίξουν με τις δύο ομάδες που βρίσκονται κάτω από αυτούς στη βαθμολογία. Σήμερα στις 17.00 αντιμετωπίζουν τον Ασπρόπυργο εκτός έδρας και την Κυριακή την ίδια ώρα φιλοξενούν τον Αστέρα Βλαχιώτη. Εφόσον καταφέρουν να πάρουν «εξάποντο», τότε θα ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις και θα αποβάλλουν πολύ από το άγχος που τους έχει καταβάλλει το τελευταίο διάστημα.

Βέβαια για να συμβεί αυτό η Νίκη θα πρέπει να δει τα ματς ξεχωριστά. Ο αγώνας με τον Αστέρα Βλαχιώτη μπορεί να περιμένει και όλοι έχουν επικεντρωθεί στην αναμέτρηση εναντίον του Ασπρόπυργου. Το αθηναϊκό συγκρότημα βρίσκεται από την αρχή του πρωταθλήματος καθηλωμένο στην τελευταία θέση έχοντας μαζέψει μόλις τέσσερις βαθμούς.

Ωστόσο επειδή επλήγη από τον κορωνοϊό χρωστάει να δώσει τέσσερα παιχνίδια, πράγμα που σημαίνει ότι έχει τα περιθώρια να αναρριχηθεί ψηλότερα στη βαθμολογία. Το πρώτο από τα εξ αναβολής ματς είναι το σημερινό και σίγουρα θα κυνηγήσει με πάθος τους βαθμούς.

Από τη μεριά της η Νίκη έδειξε αρνητικά και θετικά στοιχεία στη Ρόδο. Το αρνητικό ήταν ότι πάλι δέχθηκε γκολ σε μία από τις ελάχιστες φάσεις του αντιπάλου και βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ έχοντας μέτρια απόδοση, ιδίως μετά το 1-0.

Αντίθετα στην επανάληψη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, πίεσε τον αντίπαλο, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά ευτύχησε να ισοφαρίσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρη σ’ ένα καταπληκτικό τέρμα του Λούκας Γκαρσία, το οποίο βλέπουμε πολύ σπάνια στα ελληνικά γήπεδα και όχι μόνο.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης στην παρθενική του παρουσία στον πάγκο είδε αυτά που ήθελε και τα οποία γνώριζε και από πριν παρακολουθώντας την ομάδα. Ασφαλώς ήταν αδύνατον να πάρει δραστικά μέτρα μόλις μετά από δύο προπονήσεις, ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τον χρόνο να κάνει σημαντικές παρεμβάσεις, αφού οι αγώνες είναι συνεχόμενοι.

Πάντως στη Ρόδο είδαμε για πρώτη φορά να ξεκινά η Νίκη με 4-2-3-1, ενώ επίσης για πρώτη φορά ήταν βασικοί ο Σωτήρης Μπαλάφας ως αμυντικός χαφ (μέχρι στιγμής έπαιζε σέντερ μπακ) και ο Απόστολος Τσιώλης σε εκτός έδρας αναμέτρηση (ο Στάικος Βεργέτης τον χρησιμοποιούσε μόνο στους αγώνες εντός Βόλου).

Η αλήθεια είναι ότι αμφότεροι έγιναν αλλαγή και οι αντικαταστάτες τους (Σέρτζιο Γκονζάλες και Χορδάν Ντομίνγκεθ) τα πήγαν καλύτερα. Ωστόσο μόνο ο Αργεντινός μπορεί να βοηθήσει σήμερα, μια και ο Ισπανός συμπλήρωσε κάρτες και είχε δηλωθεί να λείψει από το συγκεκριμένο ματς.

Εξαιρετική παρουσία είχε και ο Γιώργος Τζοβάρας, που αναστάτωσε την άμυνα του Ιάλυσου και είναι πιθανό να πάρει φανέλα βασικού σήμερα αντί του Τσιώλη.

Αλλαγές θα έχουμε και στα μετόπισθεν, καθώς ο Μανώλης Αλιατίδης τραυματίστηκε και αποκλείστηκε από την αποστολή. Για τη θέση του δεύτερου στόπερ ερίζουν ο Σωτήρης Μπαλάφας και ο Άγγελος Αργύρης. Εάν ο  Μπαλάφας οπισθοχωρήσει στην άμυνα, τότε τη θέση του στο κέντρο θα πάρει ο Λούκας Μπόσιο ή ο Αλέξανδρος Μπιτσάκος.

Μία πιθανή σύνθεση της Νίκης είναι η ακόλουθη (σε σχηματισμό 4-2-3-1): Τερματοφύλακας θα είναι ο Περιστερίδης, ενώ την οπισθοφυλακή θα αποτελέσουν οι Καλουτσικίδης (δεξιά), Πολίμος (αριστερά), Τσιμπούκας, Μπαλάφας ή Αργύρης (στόπερ). Αμυντικοί χαφ θα είναι οι Μπόσιο ή Μπιτσάκος και Μέτσε, στα άκρα θα κινούνται οι Κρουθ και Τζοβάρας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Γκαρσία να συνεπικουρεί τον Ροχάνο στην επίθεση.

Επίσης στην αποστολή, η οποία αναχώρησε χθες για την Αθήνα, συμπεριλήφθηκαν και οι: Καραγκιόζης, Θεοδωρόπουλος, Κωστίκος, Σαλαμούρας, Ματέα, Τσιώλης, Γκονζάλες.

 Ο Ασπρόπυργος
Δεν τα πηγαίνει καλά στη φετινή Φούτμπολ Λιγκ ο Ασπρόπυργος, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του Νοτίου ομίλου με μόλις τέσσερις βαθμούς στο ενεργητικό του. Αυτή ήταν και η αιτία του «διαζυγίου» με τον παλιό άσο του Παναθηναϊκού, Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος παραχώρησε τη θέση του προπονητή στον Ηλία Φυντάνη. Ο πολύπειρος τεχνικός θα προσπαθήσει να δώσει ώθηση στο αθηναϊκό συγκρότημα, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Άλλωστε έχει τέσσερα παιχνίδια λιγότερα, άρα μπορεί να ελπίζει ότι θα ανατρέψει την κατάσταση.

Το χαρακτηριστικό με τον Ασπρόπυργο είναι ότι -όπως και η Νίκη- διαθέτει αρκετούς ξένους παίκτες στο ρόστερ του, το οποίο έχει ως εξής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βαγγέλης Καπατσώρης, Λεωνίδας Κούτσικος, Γιάννης Οικονομόπουλος, Νέστορας Γκέκας, Φιλίπ Ντιμίτροβιτς, Δημήτρης Νίκας, Βαγγέλης Σιμιστήρας.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Θεόδωρος Τριποτσέρης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Κώστας Βασιλείου, Βαγγέλης Θεοδώρου, Μάριος Τζανουλίνος, Νίκος Κουδουνάς, Λάζαρος Μερτύρης, Βασίλης Ζαχαράκης, Να Ζοζέφ, Δημήτρης Καμπουρούδης, Βασίλης Πατσατζόγλου, Χριστόφορος Ντούμπερετ.

ΜΕΣΟΙ: Γιώργος Παπαθανασίου, Λάμπρος Ζαχαρός, Βασίλης Μουκίδης, Στράτος Λαμπόγλου, Λεωνίδας Καλομοίρης, Γιώργος Μουκίδης, Γιώργος Κατίδης, Γιώργος Πετσίτης.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Δήμος Στάθης, Άγγελος Μαυρίδης, Αντώνης Κυριαζής, Κρίστιαν Παλ, Μάριος Γεωργόπουλος, Θωμάς Βασιλείου, Βασίλης Τσεβάς, Κώστας Γεωργακόπουλος, Αναστάσιος Μαρούδας, Λαμίν Τραορέ, Μάνγκα Λαντρί.

Διαιτητής ο Στάμος
Τη σημερινή συνάντηση θα διευθύνει ο Βασίλης Στάμος από την ΕΠΣ Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Θανάσης Μπουρσζτοβίτης (Κορινθίας) και Γιώργος Χριστοδούλου (Ημαθίας). Χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελεί η Ελένη Αντωνίου της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής και παρατηρητή ο Γιώργος Λιανός (Βοιωτίας).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το