Πολιτισμός

5η Σκυταλοδρομία παραμυθιού στην Αθήνα από τον Κένταυρο

Ξεκίνησαν στην Αθήνα από τις 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 16 Μαρτίου 2019 οι εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο υποδοχής του 6ου Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων με τους πηλιορείτες διοργανωτές του Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» με την υποστήριξη της ομώνυμης Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας-για το 2019 θα πραγματοποιηθεί στην περίοδο 17-24 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα γαϊτανάκι παραστάσεων αφήγησης που ξεκίνησε να δρομολογεί κάθε χρόνο στην Αθήνα ο Κένταυρος από το 2015 –ως προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, με διάρκεια τριών μηνών οι οποίες απευθύνονται σε παιδικό ακροατήριο από πέντε ετών και άνω μαζί με τους συνοδούς του. Όλες οι εκδηλώσεις- συνολικά επτά- φιλοξενούνται στις παιδικές βιβλιοθήκες σε παλιότερες και νεότερες γωνιές ατμοσφαιρικές του Δήμου Αθηναίων και στην Πλάκα στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη». Στην αυλή του συγκεκριμένου μουσείου υπάρχει προτομή της ιδρύτριάς του φιλοτεχνημένη από τον γνωστό Αϊγιωργίτη γλύπτη Νικόλα.

Τις παραστάσεις αφηγήσεων υλοποιούν ομάδες αφήγησης που το μαγνησιακό κοινό έχει πολλές φορές παρακολουθήσει στα αυγουστιάτικα φεστιβάλ του Κένταυρου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας ενώ συμμετέχουν επίσης και νέα υποσχόμενα εκκολαπτόμενα αφηγηματικά σχήματα και μεμονωμένοι αφηγητές πλαισιωμένοι από μουσικούς όπως τα «…Με το λυχνάρι των παραμυθιών…» (Φ. Γιαννόπουλος, Σ. Μαρίνος, Κ. Τσαλαπατάνη, Σ. Τσίρος, Λ. Χανδακάρη), «Παραμυθανθός» (Δημήτρης Μάλλης-Καλλιρρόη Μουλά) Μουσική: Δημήτρης Μάλλης-Θωμάς Ζήσης, «Παραμυθοπεράσματα» (Τ. Κοντορούδα, Κ. Λινάρδάτος, Ι. Φώκου), «Υφάντρες των παραμυθιών» (Μ. Απειρανθίτου, Α. Γιάνκου, Λ. Σουγιά), «Κόκκινη Κλωστή» (Α. Καψωμενάκη, Κ. Κόκκορη, Φ. Κολιαράκη, Ε. Κούβαρη) και οι Θεόδωρος Ίντας, Δημήτρης Β. Προύσαλης –μουσική: Φίλιππος Πλακιάς.

Η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού αποτελεί μια πρωτοβουλία της «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» στην κατεύθυνση υλοποίησης των σκοπών του Καταστατικού της που φορά στην προώθηση και διάδοση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο
Το αναλυτικό πρόγραμμα στο ιστολόγιο:  storytellingfestathens.blogspot.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το