Τοπικά

50χρονος εμφανιζόταν ως διευθυντής πολιτικού γραφείου και άρπαξε από τρεις Βολιώτες 900 ευρώ

Την ανέχεια και την αγωνία τριών Βολιωτών για την εξεύρεση εργασίας εκμεταλλεύτηκε 50χρονος Βολιώτης που κατάφερε να τους αποσπάσει συνολικά 900 ευρώ, προκειμένου να τους βρει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, παρουσιαζόμενος σαν διευθυντής πολιτικού γραφείου υποψήφιου βουλευτή της Μαγνησίας…
Ο απατεώνας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, αφού δύο από τα θύματά του υπέβαλαν μήνυση εναντίον του για απάτη, ενώ και ο βουλευτής ζητεί τη δίωξή του για συκοφαντική δυσφήμιση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αφού ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό που ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για συκοφαντική δυσφήμιση. Όλα άρχισαν λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2019, όταν ο 50χρονος ήρθε σε επαφή με τρεις άνεργους Βολιώτες, έναν άνδρα και δύο γυναίκες, λέγοντάς τους πως είναι διευθυντής σε πολιτικό γραφείο τοπικού υποψήφιου βουλευτή και πως θα τους εξασφαλίσει εργασία αρκεί να του δώσουν κάποια χρήματα. Ο 50χρονος, άνεργος στην πραγματικότητα και ο ίδιος, ζήτησε από το ένα θύμα του το ποσό των 600 ευρώ, λέγοντάς του πως έχει διασυνδέσεις με επιχειρηματίες, και να περιμένει μετά την καταβολή των χρημάτων να τον πάρουν τηλέφωνο για να τον προσλάβουν, μετά τη μεσολάβησή του. Την ίδια τακτική φέρεται να ακολούθησε και στις δύο άλλες περιπτώσεις, αυτές των γυναικών και μάλιστα στη μία φέρεται να ήταν και ιδιαίτερα ανυπόμονος, αφού η γυναίκα του είπε πως βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση και δεν διαθέτει τα 150 ευρώ για να του δώσει. Του ζήτησε να κάνει λίγη υπομονή μέχρι να τα συγκεντρώσει, αλλά ο 50χρονος ήταν ανένδοτος, λέγοντάς της ότι θα πρέπει να του τα καταβάλει άμεσα, αλλιώς θα χάσει την ευκαιρία….

Προκειμένου να πείσει τα θύματά του, ότι πρόκειται για αξιόπιστο άτομο έχοντας σημαντικές γνωριμίες, στις συναντήσεις τους τούς έδειχνε φωτογραφίες στις οποίες εμφανιζόταν στο φόντο με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, ακόμα και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την περιοδεία του στη Μαγνησία. Τους έδινε τα πραγματικά του στοιχεία και τους έλεγε πως θα μεσολαβούσε σε επιχειρηματίες, λόγω των διασυνδέσεων που είχε, και να περιμένουν σύντομα τηλέφωνο από τους εργοδότες για να προσληφθούν.

Ο καιρός περνούσε, αλλά το πολυπόθητο τηλέφωνο δεν ερχόταν, με τα θύματα να επικοινωνούν μαζί του τηλεφωνικά ρωτώντας τον πότε θα πιάσουν δουλειά. Αυτός τους έλεγε δήθεν ότι είναι θέμα χρόνου να διαγραφούν τα μητρώα του ΟΑΕΔ και να κάνουν λίγη υπομονή ακόμα. Τελικά η δράση του αποκαλύφθηκε, όταν μία από τις δύο γυναίκες επικοινώνησε με το πολιτικό γραφείο του υποψήφιου βουλευτή, ζητώντας τον με το μικρό του όνομα. Τότε «έπεσε από τα σύννεφα», ακούγοντας πως τέτοιο άτομο δεν υπάρχει, όχι μόνο ως διευθυντής του γραφείου, αλλά ούτε και ως εργαζόμενος. Τόσο αυτή, όσο και τα άλλα δύο θύματά του, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του τηλεφωνικά, ωστόσο, δεν απαντούσε αρχικά στις κλήσεις τους και στη συνέχεια κατήργησε τον αριθμό και εξαφανίστηκε. Οι δύο γυναίκες κατέφυγαν στην Εισαγγελία καταθέτοντας μήνυση εναντίον του για απάτη, ενώ παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα, η οποία οδήγησε τελικά στα ίχνη του 50χρονου, οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο φερόμενος ως δράστης δεν επέστρεψε τα χρήματα που απέσπασε από τους τρεις ανέργους, ενώ όταν συνελήφθη φέρεται να παραδέχθηκε πως δεν γνώριζε καθόλου τον τότε υποψήφιο βουλευτή και νυν ανήκοντα στο πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας. Παράλληλα φέρεται να ισχυρίστηκε πως διατηρούσε γραφείο ευρέσεως εργασίας, με τα θύματα να του καταβάλουν τα 600 ευρώ, ο άνδρας και από 150 ευρώ οι δύο γυναίκες, για να τους βρει δουλειά, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν. Τονίζεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη του εν λόγω γραφείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το