Ελλάδα

50.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν σε έρανο από την Εκκλησία Κρήτης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης πραγματοποίησε Παγκρήτιο έρανο στις μονές και τις ενορίες της Μεγαλονήσου Κρήτης (εκτός των πληγεισών μητροπόλεων Κυδωνίας και Αποκορώνου και Κισάμου και Σελίνου), για την υλική στήριξη και συμπαράσταση των πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας, κυρίως στη Δυτική Κρήτη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της, από τον εν λόγω έρανο συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ, το οποίο, μέσω των οικείων μητροπόλεων, θα διατεθεί για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.
Μάλιστα, η Εκκλησία της Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τις μοναστικές αδελφότητες, τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό της Μεγαλονήσου, για την έμπρακτη και φιλότιμη συμπαράστασή τους στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Με αφορμή τις πρόσφατες δυσκολίες στη Μεγαλόνησο Κρήτη, από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, κατά το τελευταίο διήμερο, εύχεται για την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και για μια ακόμη φορά επισημαίνει την άμεση ανάγκη του σεβασμού όλων μας προς το φυσικό περιβάλλον και εν γένει τη δημιουργία του Θεού.
Επίσης, η Ιεραρχία της Εκκλησίας Κρήτης εύχεται σε όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και καλό Άγιο Πάσχα».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το