Τοπικά

Κατασκευή της νέας πτέρυγας στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατυκάμπου

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Ξεκινά το επόμενο διάστημα το έργο κατασκευής νέας διώροφης πτέρυγας και παράλληλα οι εργασίες ενίσχυσης του υφιστάμενου κτιρίου, στο Γυμνάσιο – Λύκειο του Πλατυκάμπου, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Στατική ενίσχυση και προσθήκη κατ’ επέκταση στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατυκάμπου», προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ. Δικαιούχος και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Κιλελέρ, ενώ φορέας υλοποίησης η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σύμφωνα με την σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Ξεκινάει ακόμη ένα νέο έργο που αφορά στην προσθήκη νέων αιθουσών αλλά και διασφαλίζει την στατική επάρκεια του κτιρίου, στο Γυμνάσιο- Λύκειο Πλατυκάμπου. Είναι έργο προϋπολογισμού περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Προστίθενται 7 νέες αίθουσες, δημιουργούνται χώροι ιατρείου, γραφεία καθηγητών, χώροι αποθηκευτικοί, αλλά και εργαστήριο για τους μαθητές. Ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και εμείς σταθήκαμε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Εκπονήσαμε την μελέτη, ωριμάσαμε το έργο και τώρα αυτό πλέον ξεκινά. Το σχολείο αυτό, δημιουργεί νέες προοπτικές στην περιοχή και ταυτόχρονα αναβαθμίζει την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο δημόσιο σχολείο, υλοποιούμε έργα διαγενεακά και ταυτόχρονα με αυτά τα έργα στηρίζουμε θέσεις εργασίας και διαχέουμε κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο που η σύμβαση κατασκευής του υπογράφεται την Πέμπτη στην Αθήνα, και αφορά το νηπιαγωγείο της Νίκαιας.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμα οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Δεσπόπουλος, Απόστολος Μπέμπης, Γιώργος Λαδόπουλος, Θανάσης Παιδής, ο αντιδήμαρχος έργων Δήμου Κιλελέρ Βάιος Βισβίκης, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης, καθώς και ο ανάδοχος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το