Τοπικά

425 μερίδες φαγητού στους πυρόπληκτους – Πράξη αλληλεγγύης από τον Π. Σιάπα και επιχειρήσεις

Σε μια πράξη αλληλεγγύης, διαφορετική από τις άλλες, για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, προχώρησε ο Παναγιώτης Σιάπας, ο οποίος διατηρεί κρεοπωλείο και μαγειρείο, με την πολύτιμη βοήθεια συνεργατών-επιχειρηματιών του Βόλου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Χθες το πρωί μεταφέρθηκαν στο Πευκί από το Αχίλλειο με πλοίο 425 δωρεάν μερίδες φαγητού. Πολύτιμος συμπαραστάτης της προσπάθειας ο καπετάνιος κ. Κώστας Δημητρίου από τις Elisabet Cruises.

Οι 425 δωρεάν μερίδες φαγητού παρασκευάστηκαν στο κρεοπωλείο – Meal, meat & Grill Σιάπας, προκειμένου να δώσουν μια μικρή «ανάσα» στους ανθρώπους που έχουν ζήσει την απόλυτη καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα.
Ο καπετάνιος του «Ελισάβετ-Δήμητρα» τόνισε πως τα φαγητά μεταφέρθηκαν με το μεγαλύτερο πλοίο, το «Καπετάν Κώστας», στο οποίο καπετάνισσα είναι η κόρη του και λοστρόμος ο γιος του. «Μπράβο στους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν και πρόσφεραν τις μερίδες του φαγητού σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Εύχομαι όλος αυτός ο κόπος τόσο κόσμου να μην πάει χαμένος. Σήμερα (σ.σ. χθες) μεταφέραμε μία νταλίκα γεμάτη πράγματα για τους πυρόπληκτους από Αλμυρό, Αμαλιάπολη κ.λπ.».
«Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να βγαίνουμε όλοι μπροστά και να στηρίζουμε τον συνάνθρωπο. Εμείς πράξαμε το ελάχιστο σε μια κοινωνία που πρέπει να διαπνέεται από συναισθήματα συμπαράστασης προς τον συνάνθρωπο» εξήγησε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σιάπας.
Όλη αυτή η ενέργεια φιλανθρωπίας δεν θα μπορούσε να λάβει σάρκα και οστά, αν δεν υπήρχαν οι επαγγελματίες της πόλης που πρόσφεραν όλες τις απαιτούμενες πρώτες ύλες για την παρασκευή των 425 μερίδων φαγητού.

«Τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους. Ο κλάδος των επαγγελματιών παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, στέκεται με ανθρωπιά στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε ο ίδιος, ο οποίος στη συνέχεια εξηγεί πώς υλοποιήθηκε η ιδέα του: «Το σκεφτόμουνα όλη την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν κλειστό το μαγειρείο. Τη Δευτέρα που ανοίξαμε, το συζήτησα με τον πατέρα μου και τον γαμπρό μου που είναι μάγειρας, οι οποίοι και συμφώνησαν στο εγχείρημα. Έτσι τηλεφώνησα στον καπετάνιο τον κ. Κώστα, αν μπορεί να μας βοηθήσει, διότι οι μερίδες θα ήταν φρέσκιες και θα έπρεπε να καταναλωθούν γρήγορα».
Η συνέχεια ήταν να έρθει ο ίδιος σε συνεννόηση με τους συνεργάτες του κρεοπωλείου και του μαγειρείου, με στόχο τις 500 μερίδες φαγητού: «Φτάσαμε αρκετά κοντά, αφού παρασκευάσαμε 425 μερίδες. Ο καθένας βοήθησε όπως μπορούσε. Άλλοι έδωσαν κοτόπουλα, κιμάδες, σκεύη κ.λπ., όλα δωρεές από επιχειρήσεις του Βόλου και συνεργάτες μας».
Όπως επισήμανε ο ίδιος, η βοήθεια όλων ήταν πολύτιμη: «Ο Γιάννης από το Gastronome Μαγειρείο βοήθησε στα μακαρόνια που ήταν 25 κιλά και θα έπρεπε να βράσουν. Ο Φούρνος Χατζηγεωργίου ανέλαβε το ψήσιμο των κοτόπουλων, τα οποία και πακετάραμε, προσφέροντας ο ίδιος και το ψωμί. Ένας προμηθευτής πρόσφερε ντόνατς και κουβέρ (μαχαιροπήρουνα, χαρτοπετσέτες), ενώ υπήρχαν και μπουκαλάκια νερό, 20 24άδες μικρά νεράκια. Όλοι έβαλαν από ένα μικρό λιθαράκι» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση, αν και όλο το εγχείρημα στήθηκε πολύ γρήγορα, κάνοντας ιδιαίτερη «μνεία» στον καπετάνιο, τον κ. Κώστα, από τις Elisabet Cruises: «Ήταν αυτός που συνεννοήθηκε με ανθρώπους από τη Βόρεια Εύβοια. Κάλεσε έναν αντιδήμαρχο και δύο φίλους του για να διανεμηθούν τα φαγητά, διότι έπρεπε να καταναλωθούν εντός της ημέρας. Ήταν αυτός που έκανε το «πάντρεμα» της ιδέας με την υλοποίηση για να παραδοθούν τα φαγητά».

Προχθές μέχρι στις 8 το βράδυ είχαν μαγειρευτεί τα φαγητά, έγιναν οι μερίδες, τοποθετήθηκαν σε ειδικά πακέτα και τοποθετήθηκαν στο ψυγείο του κρεοπωλείου. Χθες το πρωί ο ίδιος με τη βοήθεια δικών του ανθρώπων τα μετέφεραν με αμάξι-ψυγείο στο Αχίλλειο όπου φορτώθηκαν στο «Καπετάν Κώστας» και εστάλησαν στη Βόρεια Εύβοια.
Τέλος επί της ευκαιρίας ο Παναγιώτης Σιάπας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι στήριξαν τη δωρεάν διάθεση των πρώτων υλών: Κοτόπουλα Καραΐσκος, Πουτσιάκας – Ζαχαρός Ο.Ε., Κόσιαβας – Κουζιώκας Α.Ε., Γαϊτανίδης Δημήτρης Κτψ, Καρακώστα Χριστίνα, Κανελλόπουλος Αντώνης, Ιατρού Cleaning, Σακελλαρίου Θεοφάνης, Κράλη Άλκηστις, Βογιατζάκης Αργύρης, Gastronome Μαγειρείο, Τσούκας Αναστάσιος, Γκουντής Βασίλειος, Φούρνος Χατζηγεωργίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το