Τοπικά

4000 συμμετέχοντες στην παρέλαση- Κορύφωση εκδηλώσεων σήμερα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στους 4.000 ανέρχονται οι μαθητές, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, οι στρατεύσιμοι και στρατιωτικοί που θα συμμετάσχουν στη σημερινή παρέλαση στην παραλία, στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του έπους των Ελλήνων στον πόλεμο κατά των Ιταλών.
Σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 7.30 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.
Στις 8 π.μ. θα γίνει επίσημη έπαρση Σημαίας. Στις 11 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και στις 11.30 έχει προγραμματιστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου.
Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης, των αναπηρικών και αντιστασιακών οργανώσεων, τμήματος του Ε. Ε. Σταυρού, σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, Οδηγών, προσκόπων μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε πως «οι εθνικές επέτειοι είναι αφορμή για να ενισχύουμε την ιστορική αυτογνωσία και αυτοσυνειδησία».
Από την πλευρά του ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ,. Γιώργος Πολύζος ανέφερε πως «σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αποτίει τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν γράφοντας μία από τις χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Τα σχολεία έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα και λειτουργούν με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό».
Ο σχολικός σύμβουλος φυσικής αγωγής κ. Ιωάννης Δημακόπουλος παρουσιάζοντας τα στοιχεία με τους συμμετέχοντες σήμερα στην παρέλαση είπε πως από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα παρελάσουν 1770 μαθητές και από τη δευτεροβάθμια 1.200 μαθητές. Επίσης θα παρελάσουν 20 πολιτιστικοί σύλλογοι και τμήματα προσκόπων με 400 συμμετέχοντες. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 3.370. Αν προστεθούν και τα 400-500 περίπου άτομα από τους στρατιωτικούς ουλαμούς, τότε ο αριθμός τους φτάνει τους 4.000.
Την αισιοδοξία του πως σήμερα στην παρέλαση όλα θα κυλήσουν ομαλά, εξέφρασε και ο υπεύθυνος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησία παρέλασης για τα πολιτικά τμήματα.

Μήνυμα Ζέττας Μακρή

Στο μήνυμά της για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα ήθελα να σας απευθύνω κι εγώ το μήνυμά μου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου όχι εθιμοτυπικά αλλά όπως επικοινωνούμε αληθινά και από καρδιάς.
Κάθε χρόνο τιμούμε το Όχι των Ελλήνων, την πυγμή και το θάρρος, το πείσμα, τις αντοχές, τη γενναιότητα γυναικών και ανδρών, μεγάλο παράδειγμα, διαχρονικό κίνητρο και οδηγό για τις επόμενες γενιές».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το