Τοπικά

4000 κατασχετήρια σε οφειλέτες από τον Δήμο Βόλου- Είχαν χρέη προς τα δημοτικά ταμεία μέχρι το 2011

Ο Δήμος Βόλου έχει αποστείλει μέχρι σήμερα 4000 κατασχετήρια σε οφειλέτες, που είχαν χρέη προς τα δημοτικά ταμεία μέχρι το 2011, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.

Ανάμεσά τους και μέλος του στενού πυρήνα της δημοτικής αρχής, στο οποίο έγινε κατάσχεση για χρέη 1500 ευρώ από καφετέρια που διατηρούσε και δεν πλήρωνε τα τέλη παρεπιδημούντων.
Τις μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ευνοεί και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστολής τους, μέσα από το Μητρώο των Καταθέσεων, που επιτρέπει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους διαθέτει ένας καταθέτης σε όλες τις τράπεζες.
Ο αριθμός των κατασχέσεων που τελικά ωστόσο εκτελείται υπολείπεται κατά πολύ των εντολών για κατάσχεση που αποστέλλονται καθημερινά στις τράπεζες, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι λογαριασμοί είναι άδειοι… Να υπενθυμίσουμε ότι ακατάσχετος είναι ένας λογαριασμός που έχει δηλωθεί ως μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός και μέχρι του ορίου των 1.000 ευρώ. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% των χρημάτων, ενώ από τα 1.500 ευρώ και πάνω μπορεί να κατασχεθεί εξ ολοκλήρου.
Την εντολή για την ενεργοποίηση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο του. Σύμφωνα με αυτό, παρατηρείται μεγάλη δυστοκία στην είσπραξη παλιών οφειλών, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξοφληθούν.
Οι οφειλές προς τον Δήμο ανέρχονται σε 19 εκατομμύρια ευρώ, αλλά παρ΄ όλες τις ευκαιρίες που δίνονταν στους επαγγελματίες να ρυθμίσουν οφειλές και να παραγράψουν πρόστιμα και προσαυξήσεις, δεν υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το