Τοπικά

Πέντε πλειστηριασμοί την Τετάρτη στον Βόλο

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει και το «θερμόμετρο» στο ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, καθώς χθες οι συμβολαιογράφοι της χώρας αποφάσισαν να διακόψουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς, ακόμη και πρώτης κατοικίας, ανεξαρτήτως ποσού.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος διενέργειας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία με τη συμμετοχή των συμβολαιογράφων και ήδη την ερχόμενη Τετάρτη έχουν προσδιοριστεί να διεξαχθούν πέντε πλειστηριασμοί για επτά συνολικά ακίνητα, μεταξύ των οποίων και ξενοδοχείου στο Ειρηνοδικείο Βόλου…

Πάντως οι πλειστηριασμοί αυτοί μπορεί τελευταία στιγμή να μην διεξαχθούν, με αποφάσεις των ιδίων των επισπευδουσών τραπεζών, είτε διότι οι οφειλέτες θα δώσουν κάποια χρήματα, είτε διότι οι τράπεζες θα τους μεταθέσουν στο νέο σύστημα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τον Σεπτέμβριο.

Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν χθες να διακόψουν μετά από οκτώ μήνες την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς. Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας καλεί τους αρμόδιους φορείς «να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.»

Η Συντονιστική Επιτροπή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι έπειτα από οκτώ μήνες αποχής από μια κατηγορία πλειστηριασμών, «προκύπτει ότι ουδείς από τους πολιτειακούς παράγοντες, κανένας πολιτικός χώρος και κανένας κοινωνικός θεσμός δεν έκρινε σκόπιμο, να προσεγγίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προτείνει έστω μια κάποια λύση». Ακόμη, όπως σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή, «η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί, απαιτούσε και απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισής της». Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αφενός μεν υφίστανται κατηγορίες οφειλών, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ολικά για αντικειμενικούς λόγους και λόγω απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών, αφετέρου δε, υφίσταται κατηγορία οφειλών, οι οποίες προέκυψαν κατόπιν στρατηγικής επιλογής των οφειλετών, ενώ η μη εξόφλησή τους είναι κοινωνικά απαράδεκτη και κολάσιμη».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει ότι η αποχή των συμβολαιογράφων «από τη διενέργεια συγκεκριμένων πλειστηριασμών, ενώ έδωσε προσωρινή λύση σε πολλούς συμπολίτες μας, έδωσε και την ευκαιρία σε όλους αυτούς, που υποχρεούνται να προτείνουν λύσεις και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, να καλυφθούν πίσω από την αποχή μας, αφήνοντάς μας μόνους κάθε Τετάρτη, να αντιμετωπίζουμε ακραίες συμπεριφορές ελάχιστης μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι συμβολαιογράφοι ευθύνονται γι’ αυτό που βιώνουν και η μη διενέργεια πλειστηριασμών είναι η λύση στο πρόβλημα».

 

Πέντε πλειστηριασμοί

Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιουνίου στο Ειρηνοδικείο Βόλου έχει ανακοινωθεί πως θα διενεργηθούν πέντε πλειστηριασμοί συνολικά, για επτά ακίνητα. Ειδικότερα έχει ανακοινωθεί ένας πλειστηριασμός από τράπεζα εις βάρος εταιρείας για ποσό κατάσχεσης 50.000 ευρώ και αφορά ισόγεια οικοδομή 69 τ.μ. εντός οικοπέδου 311 τ.μ. στον Βόλο, με τιμή πρώτης προσφοράς 169.823 ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά αγροτεμάχιο 10.500 τ.μ. τεσσάρων συνιδιοκτητών στη Ν. Ιωνία με επισπεύδουσα τράπεζα, με τιμή πρώτης προσφοράς 189.000 ευρώ. Στον ίδιο πλειστηριασμό «βγαίνει στο σφυρί» και μια ισόγεια οικία 200 τ.μ. στον Βόλο με τιμή πρώτης προσφοράς 91.000 ευρώ, καθώς και ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου 84,50 τ.μ. στον Βόλο, για οφειλή 150.000 ευρώ και με τιμή πρώτης προσφοράς 62.000 ευρώ. Ο τρίτος πλειστηριασμός αφορά οικόπεδο στην Τσαγκαράδα 528 τ.μ., για οφειλή 30.000 ευρώ και με τιμή πρώτης προσφοράς 50.500 ευρώ. Ο τέταρτος πλειστηριασμός από ξένη τράπεζα αφορά διαμέρισμα τρίτου ορόφου στον Βόλο 168 τ.μ. με θέση στάθμευσης και αποθήκη. Η οφειλή είναι 131.000 ευρώ περίπου, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 83.200 ευρώ για το διαμέρισμα και τη θέση στάθμευσης και 1.970 ευρώ για την αποθήκη.

Τέλος τράπεζα «βγάζει στο σφυρί» ξενοδοχείο στην Πορταριά για οφειλή 100.000 ευρώ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε το ποσό των 1.230.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το