Στάσεις συστάσεις, ενστάσεις

 

258% διαφορά στα βιβλία

 

7,4 είναι τα βιβλία ανά φοιτητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Το κόστος ανά φοιτητή στο ίδιο Πανεπιστήμιο ανέρχεται στα 164,43 ευρώ, ενώ το κόστος ανά βιβλίο είναι 22,27 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ιατρικά τμήματα όλων των ελληνικών πανεπιστημίων η διαφορά τιμής στα βιβλία, μεταξύ φθηνότερου και ακριβότερου, φθάνει στο 258%… Ξεκινούν με 318,64 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, φθάνουν στα 389,20 ευρώ στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και «απογειώνονται» στα 1.138,85 ευρώ στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Η ισχύς εν τη ενώσει

 

Τελικά δεν θα προχωρήσουν στη δημιουργία νέου συλλόγου από τις τάξεις της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης οι 31 καταστηματάρχες καφέ μπαρ. Χθες ο επικεφαλής της κίνησης Ι. Γρηγορίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Απ. Αθανασό και συμφώνησαν να αποσύρει ο πρώτος την κατάθεση της σχετικής αίτησης στο Πρωτοδικείο και να μη δημιουργηθεί διασπαστικός σύλλογος. Μάλιστα αποφάσισαν ο κ. Γρηγορίου να ενεργοποιηθεί στην Ένωση, όσον αφορά στα καφέ, μπαρ.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Σε καλό κλίμα

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα συναντήθηκαν χθες μετά τα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου που θα στεγαστεί το 2ο Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης, ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός. Και οι δυο τόνισαν πως με καλή διάθεση, συνεργασία και ετοιμότητα μπορούν να γίνουν πολλά στον τομέα των υποδομών, με το Δήμαρχο Αλμυρού να μη χάνει την ευκαιρία και να καταθέτει πρόταση για την κατασκευή και νέου Νηπιαγωγείου στη Σούρπη.

Γ.Ξ.

 

 

Ας πιάσουν τόπο…

 

Με την εφαρμογή του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων θα ενισχύσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων άπορες, τεκμηριωμένα και με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οικογένειες. Στις 1.000 περίπου ανέρχονται στο Νότιο Πήλιο και στις 800 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες των Δημοτικών Αρχών συγκέντρωσαν τις αιτήσεις και η Περιφερειακή Ενότητα ενέκρινε όσες πληρούσαν τα απαιτούμενα. Μακάρι στη διαδικασία επιλογής να μη σημειώθηκαν λάθη και μεροληψίες και τα δωρεάν τρόφιμα να δοθούν σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Κοντολογίς, μακάρι να πιάσουν τόπο. Και εκεί στο Υπουργείο ας βιαστούν λίγο. Από την περασμένη άνοιξη άρχισαν τη διαδικασία και υποστηρίζουν ότι στα μέσα του ερχόμενου μήνα θα ξεκινήσει η διανομή. Πολύς ο κόσμος που περιμένει κι αν τα δικαιολογητικά είναι τα σωστά και λένε την αλήθεια ακόμη μεγαλύτερες οι ανάγκες. Ας σπεύσουν στο Υπουργείο κι ας πιάσει τόπο η πρωτοβουλία…

Β.Κ.

 

 

 

 

Η ανεξαρτητοποίηση

Σωστά έπραξε και ανεξαρτητοποιήθηκε από την ομάδα πλειοψηφίας του δήμου Βόλου η δημοτική σύμβουλος Ιωλκού κ. Αθηνά Μπαϊράμη. Ένα προσωπικό θέμα, όπως αυτό της νόμιμης λειτουργίας της οικογενειακής επιχείρησης, δεν μπορεί να διχάζει την ίδια από μια ομάδα με την οποία στο κάτω-κάτω δεν είχε πολιτικές διαφορές, καθώς ουδέποτε αντιτάχθηκε στις επιλογές της. Σωστά ωστόσο σκέφθηκε και αποφάσισε ότι ένα προσωπικό θέμα δεν μπορεί να γίνεται πολιτικό. Θέλησε να διαφυλάξει και τον εαυτό της, αλλά φανταζόμαστε και συναδέλφους της. Τουλάχιστον έδειξε περίσκεψη και αξιοπρέπεια, σε αντίθεση με άλλους που χρησιμοποιούσαν την προσωπική της υπόθεση της κ. Μπαϊράμη -και δεν αναφερόμαστε στην πρώην δημοτική σύμβουλο Φωτεινή Κοκκινάκη -για να πιέσουν ώστε να τους «κάτσει» και κανένα οφίτσιο.

Μια ανεξαρτητοποίηση άνευ πολιτικής σημασίας ήταν αυτή της κ. Αθηνάς Μπαϊράμη, που άργησε μεν να γίνει γιατί με μεγάλη υπομονή και επιμονή αντιμετώπιζε η ίδια την περιπέτειά της, αλλά που τελικά έλαβε τη σωστή απόφαση.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Ξέχασε…

Ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Κουρτίνας, ο οποίος γνωρίζει απέξω και ανακατωτά την περιοχή για την οποία ήθελε να συλλέξει πληροφορίες μέσω επερώτησης, ζήτησε να ενημερωθεί τι γίνεται με τη διάνοιξη της οδού Αλαμάνας. Η απάντηση που δόθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Μόσχο ήταν αποκαλυπτική του μπάχαλου που επικρατούσε στο δήμο, επί θητείας του κ. Κουρτίνα και μάλιστα σε ηγετική θέση.

Για την Αλαμάνας κανένας δεν ήξερε μέσα στο δήμο τι ακριβώς έχει γίνει,
τι έχει πληρώσει ο Δήμος, τι όχι, τι χρωστάει, αν χρωστάει και σε ποιον.
Το Ταμείο του δήμου είχε «χάσει την μπάλα», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις
ο δήμος άφησε να περάσει η πολύ κρίσιμη προθεσμία των 18 μηνών και ακυρώθηκαν οι δεσμεύσεις χώρων για τις απαλλοτριώσεις.
Όλα αυτά τα απίστευτα σκηνικά έγιναν μόλις την προηγούμενη τετραετία όπου ο κ. Κουρτίνας ήταν «πρώτο βιολί» στη δημοτική αρχή. Τώρα όμως λογικά και εύλογα ξέχασε τα πάντα. Για την ιστορία, το «μπάχαλο» θα ξεκαθαρίσει πλήρως μετά την απάντηση που θα δώσει στο δήμο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τις καταβολές χρημάτων που έχουν γίνει και σε ποιους.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Συνάντηση

 

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για την καλύτερη οργάνωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου την ερχόμενη Κυριακή. Τουλάχιστον αυτή τη φορά θα είναι υποψιασμένοι, ώστε να μην έχουμε τα περυσινά παρατράγουδα…

Φ.Σ.

 

Οι βράχοι και η αδιαφορία

 

Έγγραφο στο υπουργείο Υποδομών έχει αποστείλει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για να στείλει εμπειρογνώμονες και να καταγράψουν τα επικίνδυνα σημεία κατάπτωσης βράχων στο δρόμο Βόλου-Μικροθηβών, αλλά και να προχωρήσει στην απομάκρυνσή τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση και προσωπικό. Πάντως ήδη απομακρύνθηκαν δύο βράχοι, ενώ σήμερα θα γίνει κατάπτωση και τρίτου από τα πρανή σε ύψος δεκαπέντε μέτρων. Όπως μάλιστα τόνισαν αρμόδιοι, ο βράχος θα πρέπει να πέσει άμεσα, καθώς ακόμη και η δόνηση του οδοστρώματος από τα οχήματα μπορεί να έχει επίδραση…

Φ.Σ.

 

Αναμενόμενο

 

Όχι που θα διεξάγονταν. Οι εκλογές για το Συμβούλιο Ιδρύματος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναβλήθηκαν λόγω μπλοκαρίσματος από τους φοιτητές που έκαναν κατάληψη στη Γεωπονική. Τα ίδια προφανώς θα γίνουν και αύριο Πέμπτη. Στην Πρυτανική Αρχή τα γνώριζαν αυτά, αλλά μάλλον είναι ψύχραιμοι, αφού υπάρχει και η επιστολική ψήφος, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου.

Φ.Σ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το