Ελλάδα

Γεννηματά: Να απαντήσει ξεκάθαρα η κυβέρνηση αν υπάρχει ενδεχόμενο φιλοξενίας 150.000 προσφύγων

gennimata.6.3.708

Tην ανησυχία της για τις δηλώσεις υπουργών, που τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για φιλοξενία 150.000 προσφύγων στην Ελλάδα, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνοντας ότι η υποχρέωση της χώρας μας είναι, με βάση τη συμφωνία, να δημιουργήσει 50.000 προσωρινές θέσεις υποδοχής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο η Ελλάδα να υποχρεωθεί να φιλοξενήσει 150.000 πρόσφυγες στο έδαφός της.

Αν ο πρωθυπουργός επιστρέψει με δέσμευση για 150.000 θέσεις από τη Σύνοδο Κορυφής, τότε «κάτι αλλάζει» στη διακομματική συνεννόηση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τίθεται σοβαρό ζήτημα για τον αριθμό των ανθρώπων που θα φιλοξενήσει η χώρα μας. Αν υπάρχει τέτοιου είδους συμφωνία πρέπει να το γνωρίζουμε», τόνισε η κ. Γεννηματά, ενώ σημείωσε με νόημα ότι δεν μπορεί να καταλάβει εάν η βοήθεια που υπόσχεται η Ανγκελα Μέρκελ είναι για να διανεμηθούν στην ΕΕ οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα ή για να παραμείνουν φιλοξενούμενοι στη χώρα μας.

Τέλος, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει στη Σύνοδο Κορυφής να διεκδικήσει κυρώσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν τηρούν αυτή για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, όπως η Ουγγαρία ή η Σλοβακία.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το