Ελλάδα

Ανθρωπιστική βοήθεια σε ντόπιους και πρόσφυγες από δήμους της Ροδόπης

dianomi.5.3.708

Η διανομή βασικών ειδών διατροφής και καθαριστικών θα ξεκινήσει την προσεχή εβδομάδα στη Ροδόπη, σε 12.000 δικαιούχους τους προγράμματος επισιτιστικής κρίσης.

Στα είδη διατροφής θα περιλαμβάνονται μακαρόνια, φασόλια, ζάχαρη κ.α., καθώς επίσης και κοτόπουλα σε ποσότητα που αγγίζει τους 15 τόνους για το σύνολο των δικαιούχων. Οι διανομές θα αρχίσουν από την προσεχή Τρίτη με την ευθύνη και τη μέριμνα των οικείων δήμων, σε σημεία και ώρες που θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, ο δήμος Μαρώνειας- Σαπών συμμετέχει στην προσπάθεια της ΠΕΔ ΑΜ-Θ για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν στους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Καθημερινά από τις 8 πμ έως τις 3μμ στο Δημαρχείο στις Σάπες και στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα στον οικισμό της Ξυλαγανής, θα συγκεντρώνονται ρούχα, κυρίως παιδικά και νερά, γάλατα, πάνες και τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης.

Ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών καλεί όλους τους πολίτες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, ενώσεις επαγγελματιών, σχολεία και συλλογικότητες να συνδράμουν άμεσα σ΄ αυτήν την προσπάθεια συνεισφέροντας ό,τι θα μπορούσε να αποδειχθεί για τους πρόσφυγες σημαντικό και πολύτιμο.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το