Κόσμος

Ο Σόιμπλε αποκάλυψε τι είχε πει στον Τσίπρα πριν γίνει Πρωθυπουργός– Και δικαιώθηκε

soimple-tsipras708

Ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε αποκάλυψε έναν άγνωστο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο, πριν γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Οπως είπε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε προειδοποιήσει τον Αλ. Τσίπρας ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί αυτό που υπόσχονταν προεκλογικά.

Σύμφωνα με την διήγηση του Σόιμπλε, ο Ελληνας πρωθυπουργός τον συνάντησε στο Βερολίνο όταν δεν είχε αναλάβει ακόμη την εξουσία και του είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά χωρίς να εφαρμόσει το μνημόνιο. Τότε του είχα απαντήσει: «Αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Δεν θα συμβεί. Πίστεψέ με».

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ συνέχισε: «Έξι μήνες μετά την εκλογή του έγινε αυτό που είπα. Όμως η Ελλάδα πλήρωσε διπλά αυτή την καθυστέρηση. Έχουμε μία συμφωνία. Όταν υπάρχει μία συμφωνία – είτε υπογράφηκε το καλοκαίρι, είτε πριν από ένα ή δύο χρόνια – οφείλεις να την εφαρμόσεις».

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι «είναι μεγάλο λάθος να πιστεύει κάποιος ότι η Γερμανία είναι εχθρός της Ελλάδας ή είναι ενάντια στην Ελλάδα» για να προσθέσει: «Η Γερμανία είναι ο μόνος φίλος της Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται στο θέμα της προσφυγικής κρίσης».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το