Αθλητισμός

«Στη Γ’ Εθνική χωρίς χρέη» θα παίξει ο Ολυμπιακός- Διαβεβαίωση της ΕΕΑ προς τους ιθύνοντες του Ερασιτέχνη “Θ”

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1)

Συνάντηση με τους γονείς των αθλητών των ακαδημιών είχε χθες η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», με στόχο να γίνει ενημέρωση από πλευράς διοικούντων για τις δραστηριότητες του συλλόγου, αλλά και ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Έγινε αναφορά στα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα προχθές Τρίτη αντιπροσωπεία της διοίκησης του Ερασιτέχνη με αθλητικούς και πολιτικούς φορείς.

Ο πρόεδρος κ. Νίκος Τσεκούρας παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Γ’ Εθνική χωρίς τα χρέη του παρελθόντος, όπως τον διαβεβαίωσαν τόσο στην ΕΠΟ, όσο και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ολιγόλεπτο video με την ιστορία του συλλόγου και τις δραστηριότητες των τμημάτων και στη συνέχεια ο κ. Τσεκούρας στην ομιλία του τόνισε τα εξής:

«Εκ μέρους της Διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου θέλω να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας στη σημερινή εκδήλωση του συλλόγου μας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου με την πολύχρονη παρουσία του και τη δράση του σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο, τόσο στο Βόλο, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, συγκαταλέγεται μέσα στους πέντε μεγαλύτερους αθλητικούς συλλόγους της χώρας μας.

Αυτό το έχουμε καταλάβει πιο έντονα τελευταία σε συναντήσεις που έχουμε με υψηλόβαθμα στελέχη του αθλητισμού για την υπόθεση της ΠΑΕ. Οι συναντήσεις που είχαμε στην Αθήνα έγιναν σ’ ένα πολύ καλό περιβάλλον και μας έδωσαν ελπίδες, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα γίνει ξανά μεγάλος και θα αναγεννηθεί.

Στη συνάντηση που είχαμε με το νομικό τμήμα της ΕΠΟ, μας διαβεβαίωσαν ότι γίνονται διεργασίες και συζητήσεις, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να παίξει στην Γ’ Εθνική χωρίς χρέη. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός μας.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Παπαλάκη, ο οποίος μετά από δίωρη συνομιλία που είχαμε μαζί του, αποφάσισε να θέσει ως έκτακτο θέμα στην συνεδρίαση της ΕΕΑ που θα γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα) το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου. Τόνισε, δε, πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πάρουμε έγγραφη απάντηση, ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Γ’ Εθνική χωρίς χρέη, εφόσον τηρηθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Επισκεφτήκαμε, επίσης, την Υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και πήραμε και από εκεί τις διαβεβαιώσεις ότι το θέμα του Ολυμπιακού θα το δουν όλοι με προσοχή.

Η μαζική παρουσία σας εδώ και η κινητοποίηση των φιλάθλων που καθημερινά γράφονται μέλη, αποδεικνύουν ότι όσο είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι, κανένας δεν θα μπορέσει να πειράξει αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Αντίθετα, θα δυναμώνουμε καθημερινά και θα κάνουμε πιο έντονη την παρουσία μας.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού περνά μια μεγάλη περιπέτεια. Μαζί με τον Αλέκο Μεταφσή και το Νίκο Καβούρα χειριζόμαστε την υπόθεση, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, κάνουμε συμμαχίες και συναντήσεις και με άλλες ομάδες που έχουν τα ίδια προβλήματα και έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι στο τέλος θα μας οδηγήσουν στη λύση της συμμετοχής της ομάδας στη Γ’ Εθνική, χωρίς την αναβίωση των χρεών, όταν με το καλό, επιστρέψει η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να καταστήσω σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν πρόκειται να κάνουμε μονομερείς ενέργειες που θα έχουν ως αποτέλεσμα να θιγούν όσοι κατά καιρούς διοίκησαν την ΠΑΕ, ξόδεψαν χρήματα και χρόνο και δέχτηκαν πολλές φορές και άδικη κριτική, αλλά σε συνεργασία μαζί τους, θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βρεθεί η σωστή λύση για την ομάδα μας.

Επίσης, επισημαίνω ότι δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε στοιχεία που έχουν σχέση με την ΠΑΕ, που ως γνωστόν, είναι ανώνυμη εταιρεία, γιατί πιστεύουμε ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται μέσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού και όχι να γίνονται αντικείμενο συζήτησης καφενειακού τύπου, που οδηγούν σε εσωστρέφεια και διχασμό.

Σ’ αυτό το σημείο θέλω να ενημερώσω όσους διαδίδουν εσκεμμένα ψεύτικες πληροφορίες και προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε πολιτικά παιχνίδια και σε δήθεν πολιτικό πόλεμο που κάνουμε, είτε με ενέργειές μας, είτε με ανακοινώσεις μας, ότι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό.

Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουμε αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι είμαστε εδώ και παλεύουμε καθημερινά μόνο από την αγάπη μας για τον Ολυμπιακό Βόλου και πάρα πολύ συχνά αναγνωρίζουμε και ευχαριστούμε, τόσο τη Δημοτική Αρχή και όλους τους αρμόδιους του αθλητισμού, όσο και τους υπαλλήλους των αθλητικών υποδομών του Δήμου Βόλου για τη βοήθειά τους.

Έχουμε κατά καιρούς πει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ, στην κολύμβηση και στην άρση βαρών έχει να δείξει πολλές επιτυχίες και ανέδειξε αθλητές μεγάλου μεγέθους, που τίμησαν τη φανέλα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος.

Και στα νεοσύστατα τμήματα του βόλεϊ, της πάλης, του τζούντο και της τεχνικής κολύμβησης πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα με όραμα και πολλή δουλειά θα έχουμε ανάλογα αποτελέσματα.

Το 2017 συμπληρώνονται ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Θα συσταθεί Επιτροπή, με πρόεδρο τον Ιάσονα Χατζή, που θα προγραμματίσει εκδηλώσεις για όλα τα αθλήματα.

Σας καλούμε να γίνετε όλοι μέλη του Ερασιτέχνη για να δυναμώσουμε το σύλλογο. Για να μπορείτε να συμμετέχετε στις διαδικασίες, να εκφράζετε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι και δυνατότεροι.

Άλλωστε, αν κάποιος αγαπά το Βόλο είναι Ολυμπιακός Βόλου. Κι αν αγαπά τον Ολυμπιακό Βόλου γίνεται μέλος του. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είμαστε μόνο 47 μέλη. Πέρυσι ήμασταν μόνοι μας, φέτος με αυτά τα μέλη είμαστε… Τσάμπιονς Λιγκ».

Ι. Χατζής: Δύναμη ο κόσμος

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Ιάσων Χατζής, παλιός διοικητικός παράγοντας του συλλόγου, ο οποίος τόνισε: «Ο Ολυμπιακός πάντοτε είχε ανθρώπους με μεγάλη οικονομική ευρωστία και οδηγούσαν τον σύλλογος στις επιτυχίες. Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και δεν υπάρχουν, πλέον, οι οικονομικοί παράγοντες να σηκώσουν το φορτίο.

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και η δύναμή του είναι ο κόσμος. Εάν προσπαθήσουμε όλοι και μεγαλώσουμε αυτόν τον σύλλογο, γίνουμε όλοι μέλη του Ερασιτέχνη, ο Ολυμπιακός θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Δεν χρειάζεται να σας πως τι έχει προσφέρει ο Ολυμπιακός στην πόλη του Βόλου και στα παιδιά που αθλούνται στα τμήματα που καλλιεργεί, αποτρέποντάς τα από τις άσχημες επιρροές της εποχής.

Περιμένω από εσάς, οι οποίοι είστε νεότεροι, να συνεχίσετε να βοηθάτε τον σύλλογο, να πάρετε τη σκυτάλη, να δημιουργήσετε τον νέο Ολυμπιακό, πιο καθαρό, πιο δυνατό, για να μπορέσει να συνεχίσει την ιστορία του».

Γ. Θεοδωρίδης: Οι παλαίμαχοι πάντα κοντά στο σύλλογο

Ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου, Γιάννης Θεοδωρίδης, στην τοποθέτησή του υποστήριξε: «Εμείς ως παλαίμαχοι, ήμασταν και θα είμαστε πάντα κάτω από τη σημαία του Ολυμπιακού Βόλου. Όποτε μας ζητήθηκε να στηρίξουμε την ομάδα, πιστεύω πως ήμασταν πάντα κοντά της. Έτσι θα είμαστε και τώρα. Δίπλα στον Ολυμπιακό, για να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα και να τη δούμε να αγωνίζεται και πάλι εκεί που πραγματικά αξίζει. Εύχομαι το 2017, στα 80 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, να πανηγυρίσουμε την επάνοδο του Ολυμπιακού στα επαγγελματικά πρωταθλήματα».

Ν. Ρούμπος: Ισχυρή λαϊκή βάση

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη και υπεύθυνος για την κολύμβηση, κ. Νίκος Ρούμπος, αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στο τμήμα σε όλες τις κατηγορίες από καταξιωμένους προπονητές, με επικεφαλής τον κ. Γρηγόρη Μαντά. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Στόχος του συλλόγου είναι να καταθέσει αίτημα στην ΚΟΕ για να λάβει έγκριση διοργάνωσης, υπό της αιγίδας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ενός διασυλλογικού τουρνουά, για να γίνει γνωστός ο σύλλογος και πέρα από τα όρια της Θεσσαλίας. Δεύτερος στόχος είναι να διοργανώσει ο Ολυμπιακός ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Για τα 80 χρόνια του Ολυμπιακού έχουμε ως στόχο να κυκλοφορήσουμε επετειακό υλικό. Αυστηρά προσωπική μου άποψη, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός Βόλου να αλλάξει ταχύτητα, είναι να αποκτήσει ο σύλλογος ένα σύγχρονο και πλήρες ιδιόκτητο αθλητικό κέντρο, το οποίο θα φιλοξενήσει όλα τα ελκυστικά, για τον κόσμο, αθλήματα. Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό και ονειρικό, όμως όσο δύσκολο φαίνεται, άλλο τόσο εύκολο είναι. Το θέμα είναι ποιο δρόμο θα επιλέξεις για να το πετύχεις. Ζητούμε τη συμπαράσταση όλων των πολιτών του Βόλου, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια ισχυρή λαϊκή βάση για τον σύλλογο».

Ζ. Σαχίνης: Το βάρος στις ακαδημίες

Τέλος, ο κ. Ζάκος Σαχίνης, μίλησε για τα τμήματα μπάσκετ του συλλόγου: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι μαζί με γονείς, γιατί όπως έχω τονίσει, αθλητισμός χωρίς γονείς δεν υπάρχει. Για τα τμήματα του μπάσκετ, πιστεύω πως η γυναικεία ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να ανέβει στην Α1 κατηγορία και είμαστε ευτυχείς, γιατί το 80% αυτής της ομάδας αποτελείται από Βολιώτισσες παίκτριες. Στόχος μας είναι, οι ομάδες να αποτελούνται από δικά μας παιδιά, που θα προέρχονται από τις ακαδημίες. Το ίδιο ελπίζουμε και για την ανδρική ομάδα. Ο αθλητισμός πέρα από τις φανέλες και τα σήματα είναι ένας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το