Κόσμος

Κατεχόμενα: Ο Ακιντζί απαντά για τους 100 αγνοούμενους

CYPRUS TURKEY PARADE

Aυθημερόν απάντησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί στην έκκληση του διευθυντή της κυπριακής εφημερίδας «Καθημερινή», Ανδρέα Παράσχου, «να σηκώσει τα μανίκια» γύρω από το ζήτημα των 100 Ελληνοκύπριων αγνοουμένων, που έχουν ταφεί στην ‘Ασσια.

Η έκκληση απευθύνθηκε με σημερινό άρθρο και ρεπορτάζ. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απάντησε αργά το απόγευμα πως έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με την εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα για την ανάληψη δράσης γύρω από το ζήτημα.

«Το ζήτημα των αγνοουμένων είναι ένα ζήτημα που προκαλεί πόνο και στις δύο κοινότητες», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του κ. Ακιντζί και προστίθεται: «Όπως αναφέραμε σε κοινή διακήρυξη οι δύο ηγέτες, ο αριθμός των συγγενών, των αγνοουμένων και οι άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να ήταν μάρτυρες μειώνεται με τα χρόνια».

Για το λόγο αυτό, αναφέρει ο κ. Ακιντζί η πληροφορία που ήρθε στο προσκήνιο πρόσφατα σχετικά με τους 100 αγνοουμένους, που θάφτηκαν στην Άσσια και αργότερα μεταφέρθηκαν, θα πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά.

«Ως ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων και ως άνθρωπος δεσμεύομαι στην κοινή διακήρυξη, που κάναμε οι δύο ηγέτες, και θα ήθελα να υπογραμμίσω τη θέλησή μου η όποια δράση να γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε όλοι οι αγνοούμενοι, είτε Ελληνοκύπριοι, είτε Τουρκοκύπριοι να βρεθούν και ο πόνος των συγγενών να αμβλυνθεί όσο είναι δυνατόν», καταλήγει η δήλωση Ακιντζί.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το