Κόσμος

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συμβουλεύει την… Ισπανία

AppleMark

Συμβουλές στον επόμενο ηγέτη της Ισπανίας έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τη Μαδρίτη, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής κατά της λιτότητας την Κυριακή.

Για άλλη μια φορά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των Βρυξελλών και ζήτησε από τον επόμενο ηγέτη της Ισπανίας να… αψηφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν ακτιβιστές, ηθοποιοί και πολιτικοί της Αριστεράς από την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, οι Βρυξέλλες προσπάθησαν να πείσουν την Αθήνα ότι το πρόγραμμα λιτότητας της Ισπανίας πέτυχε. «Δεν το πιστέψαμε» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, και συνέχισε: «Το Δεκέμβριο, είπαν στον ισπανικό λαό ότι αν ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας, θα συντριβούν… Οι Ισπανοί δεν το έχαψαν».
Η ομιλία του κ. Βαρουφάκη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πολιτικά ταραχώδους εποχής για την Ισπανία, καθώς δύο μήνες μετά τις εκλογές δεν έχει ακόμα σχηματιστεί κυβέρνηση. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας, αρκεί να «σεβαστεί τις απαιτήσεις του ελληνικού λαού».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το