Τοπικά

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στον Οργανισμό Διαιτησίας για την ΙΜΑΣ

ΙΜΑΣ κτιριο

Η δεύτερη συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στην εργοδοσία και τους εργαζόμενους της ΙΜΑΣ – ΣΥΡΜΑ, έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να επέλθει μεταξύ τους συμφωνία σε σχέση με τη διαφορά που προέκυψε από τις απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων, οι οποίες έγιναν μετά από 52 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη οι δύο πλευρές κατέθεσαν υπομνήματα με τα αιτήματά τους. Σημειώνεται πως ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων της ΙΜΑΣ ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδρίασε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.
Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα «το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΙΜΑΣ Α.Ε., της γερμανικής CONTINENTAL, που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους από την πολυεθνική εταιρεία.
Απαιτεί να σταματήσει ο διαρκής πόλεμος της «Conti Tech ΙΜΑΣ ΑΕ» ενάντια στους εργαζόμενους, να σταματήσουν οι εκβιαστικές εθελούσιες αποχωρήσεις ή απολύσεις του προσωπικού και να επαναπροσληφθούν αυτοί που ήδη απολύθηκαν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το