Αθλητισμός

Το μήνυμα που έστειλαν οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού στη κοπή πίτας: «Επενδυτής ο κόσμος…»

9ee7f60d-95df-4618-8482-b656449c4b40

Μήνυμα ενότητας και μιας νέας αρχής για τον Ολυμπιακό Βόλου, έστειλαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, στην εκδήλωση της κοπής πίτας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΠΑΡΚ» (ακολούθησε γενική συνέλευση για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου). Εκφράστηκε η πεποίθηση πως ο Ολυμπιακός θα βρει το δρόμο του, θα γίνει και πάλι η ομάδα που διέπρεπε στα γήπεδα, ενώ όπως τονίστηκε απ’ όλους όσοι μίλησαν, ο κόσμος του Ολυμπιακού αποτελεί τον μεγάλο επενδυτή αυτής της ομάδας.

Στην αρχή το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Καραμίχαλος, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια, που έχουμε υποβιβαστεί τρεις φορές για μη αγωνιστικούς λόγους. Δεν υπάρχει παρόμοιο φαινόμενο στην Ευρώπη, όπως και το ότι είμαστε η μοναδική αήττητη ομάδα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα βρει το δρόμο της, εφόσον βρεθεί κάποιος επενδυτής. Όμως για μένα προσωπικά, ως πρόεδρο των παλαιμάχων, επενδυτής είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να υπάρξει ομόνοια, να δοθεί όραμα στους φιλάθλους, με την παρότρυνση και των παλαιμάχων και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και ο Ολυμπιακός θα γίνει και πάλι μεγάλη ομάδα».

Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εύχομαι με την παρουσία και εμπειρία σας να βοηθήσετε να ξαναγίνει ο Ολυμπιακός αυτός που ήταν, Να ξεπεράσει την κρίση και να μπει σε μια σωστή πορεία. Να μη χρειάζεται μεγαλοεπενδυτή, αλλά μέσα από την ενότητα του κόσμου, ο Ολυμπιακός να γίνει και πάλι μεγάλος. Εγώ από την πλευρά μου, ότι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι, θα το πράξω. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή, γιατί θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να υπάρχει και πρέπει να πάρει την ανοδική πορεία που του αξίζει».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Γιώργος Χαρμάνης, εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κώστα Στεργίου, τονίζοντας την αναγκαιότητα ο Ολυμπιακός μέσα από τον κόσμο του να χαράξει την πορεία του και να αναγεννηθεί.

Ο πρόεδρος του ΕΒΟΛ και πρώην παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος, παίρνοντας το λόγο ανέφερε τα εξής: «Έχω αρκετά χρόνια να πάω στο γήπεδο. Δεν μπόρεσα ποτέ να χωνέψω κάτι μέσα μου. Ενώ προσπαθώ στη ζωή μου να εκσυγχρονιστώ, στο θέμα του ποδοσφαίρου έχω μείνει πίσω. Δεν μπορώ να χωνέψω, πως μετά από λίγα χρόνια, δεν θα μπορούν να μαζευτούν οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού. Το να έρθει δηλαδή κάποιος από τη Βραζιλία, την Αργεντινή η από κάποια άλλη χώρα.

Η πατρίδα μας περνά μια μεγάλη κρίση, οικονομική, πολιτική, κοινωνική. Πιστεύω ότι και το ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε πολύ άσχημο σημείο. Μπορεί να μην πηγαίνω στο γήπεδο, αλλά φροντίζω να παρακολουθώ τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό. Από όποιο μετερίζι και αν βρέθηκα μέχρι σήμερα, κάνω αυτό το οποίο πρέπει. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να το γράφουν οι εφημερίδες. Θέλω να πιστεύω και έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, ότι βοηθάω στο μέτρο του δυνατού, όπως έκανα και τη φετινή χρονιά.

Είναι λυπηρό που η ομάδα μας έφτασε σ’ αυτό το σημείο. Είναι πολύ σωστή η άποψη που ειπώθηκε, πως ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ο πλούτος του. Από την πλευρά μου θέλω να κάνω μία πρόταση. Θα πρέπει εμείς που φορέσαμε την φανέλα του Ολυμπιακού στο παρελθόν και όλοι όσοι αγαπούν την ομάδα να κάνουμε μια συγκέντρωση. Να καθίσουμε κάτω και να δούμε πως μπορούμε να είμαστε δίπλα σε κάποιους νέους ανθρώπους, που βλέπω ότι τραβούν μπροστά αυτή τη στιγμή και δεν αφήνουν τον Ολυμπιακό να σβήσει. Να τους βοηθήσουμε, να τους συμπαρασταθούμε, όπως μπορεί ο καθένας. Με ενότητα, ομόνοια και τη συσπείρωση όλων, ο Ολυμπιακός θα βρει το δρόμο του.

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή εκδήλωση των παλαιμάχων του Ολυμπιακού
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή εκδήλωση των παλαιμάχων του Ολυμπιακού

Ν. Τσεκούρας:

Στόχος η δημιουργία ενός υγιούς Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 Νίκος Τσεκούρας, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις κινήσεις που έχει κάνει τις τελευταίες μέρες ο Ερασιτέχνης, καλώντας τους παλαίμαχους και τον κόσμο του Ολυμπιακού να γίνουν μέλη του Ερασιτέχνη:

«Η φετινή είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου και ευχόμαστε να είναι η απαρχή της δημιουργίας μιας νέας ομάδας, η οποία τα προσεχή χρόνια θα δοξάσει και πάλι τον Ολυμπιακό. Ο σύλλογος δεν ιδρύθηκε το 2010, καθώς πολλοί τη χρονιά εκείνη την θεωρούν ως σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού. Ιδρύθηκε στις 7/7/1937 και του χρόνου κλείνει 80 χρόνια ζωής. Παρά πολλοί ποδοσφαιριστές φόρεσαν και δόξασαν την φανέλα του Ολυμπιακού, τόσο στην Α’ Εθνική, όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Βόλου. Διαχρονικά τιμούμε όλους τους παράγοντες που προσέφεραν στην ομάδα, από τη ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Εκτιμούμε την προσπάθεια που έκαναν για το μεγαλείο του Ολυμπιακού Βόλου.

Επίσης, θέλω να τονίσω πως Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Ολυμπιακός είναι το παιδάκι των τριών χρόνων που έρχεται στην πισίνα για να κολυμπήσει, φοράει το σκουφάκι της ομάδας και αγωνίζεται σε όλη την Ελλάδα, μέχρι και τον μεγαλύτερο επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Θα πω, ωστόσο, κάτι. Τόσα χρόνια, εσείς οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές δεν είσαστε κοντά στον Ολυμπιακό. Θα έπρεπε να είστε μπροστάρηδες και να αποτελείται μέλη του Ερασιτέχνη. Αποτελείται παραδείγματα προς μίμηση για τα νέα παιδιά και θα ήθελα πραγματικά να έρθετε μια φορά στο γήπεδο για να δείτε από κοντά πως προπονούνται να νεαρά παιδιά της Ακαδημίας. Να δουν κι αυτά ποιοι παίκτες μάτωσαν τη φανέλα και έδωσαν την ψυχή τους για την ομάδα.

Εμείς δεν πρέπει να αφήσουμε τον Ολυμπιακό. Πρέπει να συμβάλουμε στο να υπάρξει συνέχεια για την ομάδα. Καλώ όλους τους παλαιμάχους να έρθουν κοντά στο σύλλογο, να γραφτούν μέλη στον Ερασιτέχνη. Έχουμε βάλει ως στόχο, να εγγράψουμε το λιγότερο 500 νέα μέλη, για να υπάρξει ένας δυνατός Ερασιτέχνης.

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες ότι ο Ερασιτέχνης είναι αδρανής. Λάθος. Εδώ και δύο εβδομάδες έχουμε απευθυνθεί στα αρμόδια αθλητικά όργανα, αλλά και στην Πολιτεία για να δούμε τι ισχύει στην περίπτωση του Ολυμπιακού, μετά την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Ενημερωθήκαμε, ωστόσο, από την πλευρά μας ζητήσαμε να υπάρξει και γραπτή ενημέρωση. Την περασμένη Παρασκευή πήγαμε στην Αθήνα, καταθέσαμε τα υπομνήματα, σε ΕΠΟ και ΓΓΑ, ενώ αναθέσαμε την υπόθεση σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο, το οποίο ειδικεύεται σε αθλητικά θέματα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Λίγες μέρες υπομονή. Θα λάβουμε γραπτώς τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε, με στόχο να δημιουργήσουμε έναν υγιή Ολυμπιακό Βόλου. Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και στη συνέχεια θα κάνουμε μια μεγάλη γενική συνέλευση και εκεί θα αποφασίσουμε για τον μέλλον του Ολυμπιακού. Εγώ έχω υποχρέωση να σας δώσω όλα τα δεδομένα για την ομάδα. Το σημαντικότερο, ωστόσο, δεν είναι που θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, αλλά το αύριο της ομάδας. Γιατί αν ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος να αδειοδοτηθεί, όταν θα χρειαστεί να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν έχει κανένα νόημα η ομάδα να βγει κατηγορία. Με τη βοήθεια όλων, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα γίνει και πάλι μεγάλη ομάδα».

Επίσης, μίλησαν, ως εκπρόσωποι των φιλάθλων οι κ.κ. Γιάννης Ραμματάς και Βασίλης Κούδας, οι οποίοι υποστήριξαν πως όλοι θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια του Ερασιτέχνη και να εγγραφούν μέλη του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι εξής παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές: Καραμίχαλος, Θεοδωρίδης, Βαϊνάς, Παπαδανιήλ, Βαρούτσικος, Θ. Τριχιάς, Ε. Βαλιανάτος, Μαντζαφλέρης, Παπαγιάννης, Ιωσηφίδης, Σιγάλας, Βήτας, Δενελάβας, Δελημουχτάρης, Αλιάτης, Καραγιάννης, Μπόλτσης, Β. Μαλακασιώτης, Ν. Πρίντζος, Νικοβιώτης, Κωστούλας, Οικονόμου, Παπαδήμος, Παπαϊωάννου, Γκανάτσιος, Παπασακελλαρίου. Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο κ. Ιάσων Χατζής και ο γιος του αείμνηστου Τάκη Συνετόπουλου, Γρηγόρης Συνετόπουλος.

Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Θεόδωρος Παπασακελλαρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το