Ελλάδα

Το Μαξίμου απαντά στον Τόμσεν: Το Εurogroup δεν μας είπε αυτά…

maximou-

Σαφείς αποστάσεις προσπαθεί να πάρει το Μαξίμου, από τις «βόμβες» και τα μηνύματα που έστειλε μέσα από άρθρο του ο σκληρός του Ταμείου Πολ Τόμσεν.

Ο υπεύθυνος του ΔΝΤ για την Ευρώπη ζητά από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, όπως και περικοπές συντάξεων.

Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο iefimerida.gr τονίζουν πως «τα μηνύματα από το χθεσινό Εurogroup δεν είναι αυτά. Είναι διαφορετικά και προς άλλη κατεύθυνση».

Με αφορμή, πάντως, τη θέση του κ.Τόμσεν, ότι όσες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν, δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν το χρέος βιώσιμο χωρίς την ελάφρυνσή του, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στην ουσία «στέλνει μήνυμα στη Γερμανία» και ότι μέσω αυτού ουσιαστικά διαφαίνεται η διαφορά θέσεων που υπάρχει μεταξύ των Θεσμών.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί πολλά από τα στοιχεία που παραθέτει στο κείμενό του ο αξιωματούχος του ΔΝΤ και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται μέσα στην ημέρα να δώσει τα στοιχεία εκείνα που αμφισβητούν αυτά του Πολ Τόμσεν.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το