Ελλάδα

Αγριεύουν οι αγρότες της Νίκαιας

agrotes

Αγριεύουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, που έστειλαν σήμερα «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση ότι δεν θα φύγουν από την Αθήνα με άδεια χέρια.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση. Όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια» αναφέρει ανακοίνωση των αγροτών του μπλόκου, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, υπογραμμίζει ότι οι αγρότες είναι αμετακίνητοι στην απόφασή τους να κατέβουν στην Αθήνα ενώ παράλληλα κάνει λόγο για προβλήματα επιβίωσης. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει αυτά τα προβλήματα εάν θέλει να επιστρέψουν οι αγρότες στα χωράδια τους.

«Με αυτή την έννοια, εμείς δηλώνουμε ότι και θα πραγματοποιηθεί η κάθοδος μας στην Αθήνα και θα διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα μαζί με το λαό των Αθηνών και για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα μας, αλλά και για να παλέψουμε μαζί, αφού το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού είναι κοινό και ο κοινός αγώνας θα είναι και πιο αποτελεσματικός. Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αποχωρήσουμε με άδεια χέρια» δήλωσε ο κ. Μαρούδας.

Σύσκεψη για συντονισμό 

Αλλεπάλληλες συσκέψεις για τον συντονισμό της καθόδου των τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή έχουν ήδη ξεκινήσει τα διάφορα μπλόκα ενώ αύριο η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με θέμα «Γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα».

Ανοιχτά τα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας

Ανοιχτό μέχρι να εξομαλυνθεί η κυκλοφορία θα παραμείνει το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα, μετά από μαραθώνια συζήτηση μεταξύ των αγροτών και των οδηγών φορτηγών.

Έτσι, η κυκλοφορία στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας διεξάγεται κανονικά και οι αγρότες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα προχωρήσουν σε νέο κλείσιμο μέχρι να αποφορτιστεί τελείως η κίνηση.
Η κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή ήταν δραματική, με τις νταλίκες και τα φορτηγά να δημιουργούν ουρές χιλιομέτρων και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την ελληνική πλευρά το μποτιλιάρισμα ξεπερνούσε τα 13 χιλιόμετρα ενώ από τη βουλγαρική άγγιζε τα 30χλμ. (Περισσότερα ΕΔΩ)

Αποκλεισμών συνέχεια 

Την ίδια ώρα, οι αποκλεισμοί επαρχιακών οδών και εναλλακτικών διαδρομών συνεχίζονται. Σήμερα από τις 5 μέχρι τις 8.30 μ.μ. παρέμεινε κλειστή η επαρχιακή οδός Λάρισας – Αγιάς στο ύψος του Γερακαρίου, έκλεισε από τις 5 το απόγευμα και για μιάμιση ώρα ο κόμβος Πλατυκάμπου στην παλιά Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και έκλεισε επίσης και η νέα Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης από τις 4 μ.μ. στο ύψος του Αργυροπουλίου.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το