Ελλάδα

Δωδεκάωρος αποκλεισμός των Τεμπών σήμερα

trakter

Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι και σήμερα κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν χθες βράδυ οι αγρότες του μπλόκου.

Στο μεταξύ, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ από το Σάββατο.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν απόψε στη νέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.

Άνοιξαν την παλαιά εθνική στον Ισθμό οι αγρότες
Ανοιχτή για τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα είναι από το βράδυ της Πέμπτης η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στον Ισθμό, την οποία είχαν αποκλείσει αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών  τους.

Ωστόσο, τα φορτηγά δεν περνούν και παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ η κυκλοφορία πλέον στην Αθηνών – Κορίνθου διεξάγεται μέσω μικρής παράκαμψης, από τον Ισθμό στο Καλαμάκι κι ως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων, όπου επανακάμπτουν στην νέα εθνική οδό.

Τα μεσάνυχτα οι αγρότες άνοιξαν και τον αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης στο ύψος των διοδίων Νεστάνης, που παρέμενε κλειστός από το απόγευμα της Τετάρτης.

Άνοιξε το τελωνείο της Εξοχής
Το τελωνείο της Εξοχής άνοιξε τελικά στις 23:00 της Πέμπτης, ύστερα από απόφαση που έλαβε αργά το απόγευμα η γενική συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο.

Όπως επεσήμανε o επικεφαλής του συντονιστικού αγώνα του μπλόκου, Θεοδωρής Ιφόγου, «θα κλείσουμε και πάλι το τελωνείο στις 6 το πρωί, και από τις δύο πλευρές, και μετά, το πότε θα ανοίξει και πάλι θα συζητηθεί εντός της αυριανής ημέρας».

Σημείωσε επίσης πως είναι «βέβαιος» ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που λήφθηκε χθες στη συνάντηση της Κατερίνης, την οποία και συγκάλεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το