Ελλάδα

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες

agrotes

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, με τα μπλόκα να ενισχύονται και τα τελωνεία να παραμένουν κλειστά για πολλές ώρες.

Την Τετάρτη, τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά για 12 ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, ενώ για την Πέμπτη υπάρχει διάθεση η Κοιλάδα να παραμείνει ανοιχτοί προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν για να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές εκδηλώσεις ενώ για την Κυριακή έχουν καλέσει εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στην Νίκαια στις 12 το μεσημέρι, για αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και παραπέρα συντονισμό.

Στις 11:00 το πρωί έκλεισαν επ’ αόριστον τα τελωνεία στο Ορμένιο και στις Καστανιές στο νομό Έβρου ενώ σε επτάωρους αποκλεισμούς προχώρησαν οι αγρότες στα τελωνεία της Εξοχής στη Δράμα αλλά και της Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα. Στη Νίκαια, οι αγρότες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, όπου βρήκαν συμπαράσταση και από εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ σε Λαμία, Άρτα και Χανιά απέκλεισαν τα κτίρια της εφορίας.

Την Τετάρτη το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αγροτών από 80 μπλόκα στην Κατερίνη, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, διαμηνύοντας ότι ο αγώνας συνεχίζεται και ότι δεν αποκλείουν να προβούν ακόμη και σε 24ωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών.

Ενίσχυση στον Έβρο

Το «μπλόκο» των Ευζώνων στον Έβρο ενισχύθηκε σήμερα περαιτέρω, με ορισμένους αγρότες να παρατάσσονται σήμερα έξω από το τελωνείο κρατώντας ασπίδες. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

Ένταση στο Αγρίνιο

Στο Αγρίνιο επικράτησε ένταση με εξαγριωμένους αγρότες να διαμαρτύρονται έντονα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το