Ελλάδα

Τσίπρας: Θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία, χωρίς να ξεπεράσουμε τις «κόκκινες γραμμές»

tsipras

Την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τη συμφωνία με τους δανειστές, χωρίς να ξεπεράσει τις «κόκκινες γραμμές», εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τρεις φορές νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι σε κάποιους «δεν αρέσει αλλά είναι αυτοί που μας νομιμοποιούν και μας στηρίζουν».

Είναι ο ελληνικός λαός που μας έδωσε καθαρή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τη προστασία των αδύναμων, την προστασία των πολλών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι «αυτό θα κάνουμε απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας» και όπως είπε «θα τα καταφέρουμε».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Τσίπρας τόνισε παράλληλα ότι το σύνολο των σημερινών συνταξιούχων, εργαζομένων, μισθωτών, ανέργων, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών επωφελούνται από την πρόταση της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβερνητική πρόταση δεν επιβαρύνει αβάσταχτα τους αγρότες αλλά με 15 έως 25 ευρώ το μήνα, μετά από μια τετραετία.

«To 2014 οι αγρότες πλήρωσαν συνολικά 411 εκατομμύρια για φόρους, ενώ το 2016 θα πληρώσουν περίπου 225 εκατομμύρια. Κι αυτό γιατί με παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν φορολογούνται οι αγροτικές ενισχύσεις» φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το