Ελλάδα

Παράταση στο θρίλερ με τον θάνατο της μικρής Μελίνας

pateras melina

Παρατείνεται το θρίλερ με το πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία «έσβησε» λίγες ώρες αφότου ολοκληρώθηκε η επέμβαση για την αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια) και την τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στα αυτιά, στις 29 Δεκεμβρίου.

Οι γονείς της 4χρονης Μελίνας μετέβησαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, προκειμένου να καταθέσουν στο πλαίσιο της ΕΔΕ. Στη φωτογραφία ο πατέρας της, Μάνος Παρασκάκης

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων διαβιβάστηκαν χθες, Δευτέρα, από την Αθήνα στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση της υπόθεσης, ωστόσο το περιεχόμενό τους παραμένει «επτασφράγιστο μυστικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, η οποία εποπτεύει τη διαδικασία, έδωσε ρητή εντολή να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή στοιχείων έως ότου λάβει το πόρισμα στα χέρια της.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι το πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων εντοπίζει «σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας».

Τα αίτια
Σύμφωνα με ειδικούς, στους οποίους απευθύνθηκε το «Εθνος», το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) αποτελεί απειλητική για τη ζωή βλάβη, κατά την οποία οι πνεύμονες δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν σωστά. Προκαλείται, όπως εξηγούν, από βλάβη στο τοίχωμα του τριχοειδούς είτε από κάποιο μικρόβιο, τραυματισμό, φάρμακα ή άλλες αιτίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τοίχωμα να γίνει διαρρέον με αποτέλεσμα τη συσσώρευση υγρών (πνευμονικό οίδημα) και την παρεπόμενη κατάρρευση των αεροθυλάκων, εμποδίζοντας τους πνεύμονες να ανταλλάξουν οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Οπως λένε, αν όντως στο πόρισμα γίνεται αναφορά στο σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας, θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια που το προκάλεσαν, καθώς το ίδιο το σύνδρομο δεν συνιστά προϋπάρχουσα παθολογική οντότητα.

Εν αναμονή παραλαβής των επίσημων αποτελεσμάτων βρίσκεται και η διορισμένη από την οικογένεια τεχνική σύμβουλος, ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη, η οποία μέχρι χθες δεν είχε λάβει αντίγραφο του πορίσματος.

Στο μεταξύ χθες, οι γονείς της 4χρονης Μελίνας μετέβησαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, προκειμένου να καταθέσουν στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διέταξε η διοίκηση των ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου και η οποία ανατέθηκε σε καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ΕΔΕ κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το