Τοπικά

Επένδυση στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου “Θ”

agrotikos sinetairismos

Επένδυση συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ με τριετές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων. Η επένδυση βρίσκεται ήδη από τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού στο στάδιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης και αφορά στον εκσυγχρονισμό του κονσερβοποιείου ελιάς και των ελαιοτριβείων για τη μεταποίηση και την τυποποίηση του προϊόντος, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών οργάνωσης, προβολής, προώθησης και παροχής τεχνογνωσίας προς όφελος των ελαιοπαραγωγών μελών του. Σε επόμενο αντίστοιχο πρόγραμμα πρόκειται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να ενταχθούν ανάλογες δράσεις και για το ελαιόλαδο.

Εκσυγχρονίζονται οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας ελιάς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων με την υλοποίηση επένδυσης συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τα τρία χρόνια, η οποία εγκρίθηκε ήδη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων εξασφαλίζοντας ήδη την απαιτούμενη έγκριση από την πολιτική ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου και συγκροτώντας την επιτροπή αξιολόγησης προχωρεί πλέον στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και παροχής υπηρεσιών προς τους ελαιοπαραγωγούς μέλη της.

Η σχετική επένδυση αφορά στον εκσυγχρονισμό των συνεταιριστικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας ελιάς, όπως είναι το κονσερβοποιείο και τα δύο ελαιοτριβεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Στις μονάδες επεξεργασίας της ελιάς στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού βάσει του σχεδιασμού και του υφιστάμενου χρονοδιαγράμματος άρχισε ήδη η υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού τους, σχετικά με τη μεταποίηση και την τυποποίηση του προϊόντος σε πρώτη φάση.

Επιπλέον, στον προγραμματισμό της ίδιας επένδυσης εντάσσονται και δράσεις σχετικά με την παροχή υπηρεσιών προς τους ελαιοπαραγωγούς μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού, σχετικά με την οργάνωση, την προβολή, την προώθηση, τη διαφήμιση του προϊόντος, την παροχή της απαιτούμενης τεχνογνωσίας στους αγρότες, καθώς και την ουσιαστική στήριξή τους προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης των προβλεπόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτήσεων και οικονομικών ενισχύσεων.

Στόχος της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων με την υλοποίηση της σχετικής επένδυσης συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ με τη μεταποίηση, την τυποποίηση, αλλά και την παροχή όλων των απαιτούμενων υπηρεσιών προς τους ελαιοπαραγωγούς μέλη είναι η καλύτερη δυνατή προώθηση της ελιάς στις αγορές τόσο της χώρας, όσο και του εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι η επένδυση αφορά αποκλειστικά και μόνο στην ελιά, ενώ το ελαιόλαδο θα ενταχθεί σε αντίστοιχο πρόγραμμα το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, την απόλυτη ικανοποίησή της για την έγκριση υλοποίησης της επένδυσης από το αρμόδιο Υπουργείο εκφράζει η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός» επισημαίνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων κ. Γιάν. Διανελλάκης «ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης και γενικότερης ύφεσης και με τις χρηματοδοτήσεις να έχουν σταματήσει από τις Τράπεζες, εξασφαλίσαμε με απόφαση του αρμοδίου Υπουργείου την έγκριση για την υλοποίηση της επένδυσης, συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ, με τριετές στάδιο υλοποίησης. Η έγκριση της επένδυσης ήρθε την πλέον κατάλληλη στιγμή. Πρόκειται για την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων επεξεργασίας ελιάς σχετικά με τη μεταποίηση και την τυποποίηση. Επιπλέον, για την παροχή υπηρεσιών προς τους ελαιοπαραγωγούς μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού, σχετικά με την οργάνωση, την προβολή, την προώθηση, τη διαφήμιση του προϊόντος, την παροχή της απαιτούμενης τεχνογνωσίας στους αγρότες, καθώς και την ουσιαστική στήριξή τους προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης των προβλεπόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτήσεων και οικονομικών ενισχύσεων. Εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια σε επίπεδο εγκαταστάσεων βρισκόμαστε στα ίδια και χρειαζόμαστε τον εκσυγχρονισμό. Η επένδυση θα δώσει μια νέα δυναμική στον Αγροτικό Συνεταιρισμό με προοπτική για τα επόμενα 20 χρόνια τουλάχιστον» καταλήγει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το