Τοπικά

Απεργιακό… λουκέτο στην αγορά της Λάρισας

plakat

Απεργιακό… λουκέτο στην αγορά της Λάρισας θα βάλουν την ερχόμενη εβδομάδα ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι. Σφίγγοντας τον κλοιό των αντιδράσεων ενάντια στο ασφαλιστικό οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού και των Εμπορικών συλλόγων Λάρισας και Ελασσόνας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, κατεβάζοντας ρολά στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα. Ο Εμπορικός σύλλογος μάλιστα θα συμμετάσχει και στο πανεμπορικό συλλαλητήριο που θα γίνει την ίδια μέρα στην Αθήνα για αυτό καλεί τα μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του ΕΣΛ (τηλ. 2410 – 532.330) έως και την Δευτέρα 1/2/2016, προκειμένου να υπάρξει εγκαίρως μέριμνα για την δωρεάν μετακίνησή τους. Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο εμπορικός σύλλογος Ελασσόνας με καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Πέμπτη 4/2 και την συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεμπορικό συλλαλητήριο. Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου όσα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία στο τηλ. 24930- 29591, μέχρι τη Δευτέρα 1/2 ίου, προκειμένου να φροντίσει για τη δωρεάν μετακίνησή τους).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΕΕΘ

Στο μεταξύ το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει αύριο στη Λάρισα ανοικτή διευρυμένη συνεδρίαση με κύριο θέμα συζήτησης την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 18:30 στο Επιμελητήριο με τη συμμετοχή των εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, των αντιπροσώπων και όσων εμπόρων επιθυμούν να παρευρεθούν. Με δεδομένη την αγωνιστική διάθεση των μικρομεσαίων, η συνεδρίαση προφανώς θα δώσει το έναυσμα για την απεργιακή κινητοποίηση του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλίας.

ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΕΒΕΛ

Να σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα δεξιώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας η διοίκηση και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών θα κόψουν την προωτοχρονιάτικη πίτα τους

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

Στο μεταξύ αντίθετη στις προτάσεις για το ασφαλιστικό και στον αυθαίρετο, όπως αναφέρει, υπολογισμό του ανώτατου ορίου των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, δηλώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. «Η ΕΣΕΕ σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχεται τις εξαιρέσεις ως βελτιωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σχέδιο, ούτε θα δεχθεί να πληρώσουν το “μάρμαρο” για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι νέοι έμποροι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της αγοράς», ανέφερε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΣΕΕ για τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, προωθείται η κλιμακωτή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για εισοδήματα από 12.000 ευρώ και άνω, καθώς μέχρι το συγκεκριμένο εισόδημα οι εισφορές είναι ήδη χαμηλότερες από το υφιστάμενο καθεστώς, ώστε να προστατεύονται από υπερβολικές επιβαρύνσεις οι μικροί και μεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες: * για ετήσιο εισόδημα από 12.001 έως και 20.000 ευρώ, θα επιβάλλεται «κόφτης» εάν οι εισφορές 20% (κλάδος σύνταξης) επί του φορολογητέου εισοδήματος υπερβαίνουν τις σημερινές εισφορές κατά 15%, * αντίστοιχα, για εισοδήματα από 20.001 έως 30.000 ευρώ, ο «κόφτης» θα μπαίνει προκειμένου οι νέες εισφορές να μην υπερβαίνουν τις παλαιές πάνω από 20%, * για τα ποσά έως 40.000 ευρώ η αύξηση επί της σημερινής καταβαλλόμενης εισφοράς δεν θα μπορεί να είναι πάνω από 30%. Η ΕΣΕΕ δηλώνει, τέλος, απογοήτευση για τον επιχειρούμενο διαχωρισμό των εργασιακών ομάδων σε επιστημονικές, αγροτικές και επαγγελματικές, που δημιουργούν αχρείαστους κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Πηγή www.eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το