Ελλάδα

Kρέμασαν τις γραβάτες και τα κράνη τους

gravates maximou

Γραβάτες δικηγόρων, γιατρών και φαρμακοποιών αλλά και κράνη μηχανικών φορούν από σήμερα τα δέντρα έξω από τη Βουλή, καθώς επιστήμονες… κρέμασαν τα «εργαλεία» της δουλειάς τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Χιλιάδες μέλη των επιστημονικών φορέων συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας για να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στις προωθούμενες για τους κλάδους τους διατάξεις. Οι επιστήμονες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και από εκεί στην Πλατεία Συντάγματος.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι γιατροί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας έως τις 15:00 το μεσημέρι. Παρόντες ήταν και δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και δεκάδες άλλοι επιστήμονες.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και απαίτησαν την απόσυρση των διατάξεων, που χαρακτηρίζουν καταστροφικές.

Ένταση επικράτησε για μερικά λεπτά όταν οι επιστήμονες εντόπισαν στο πλήθος τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιώργο Παναγόπουλο. Οι διαδηλωτές τον προπηλάκισαν, του πέταξαν καφέδες ενώ κάποιος θερμόαιμος επιχείρησε να τον χτυπήσει με πλακάτ.

Διαμαρτυρία κατά του ασφαλιστικού πραγματοποίησαν και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της Κέρκυρας. Η πορεία ξεκίνησε από τα Γραφεία του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και κατέληξη στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

«Δεν είναι δυνατόν ένας νεο-εγγεγραμμένος ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές τη στιγμή που δεν έχει εισοδήματα» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ν. Πανδή και προσέθεσε ότι «το ασφαλιστικό αποτελεί μείζον ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία και δεν είναι δυνατό να παρουσιάζεται ένα έτοιμο σχέδιο νόμου χωρίς έγκαιρη διαβούλευση και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η πραγματική διάσταση των οικονομικών δεδομένων που βιώνουν σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το