Ελλάδα

Τσίπρας: Επαρκής η κυβερνητική πλειοψηφία

tsipras

Επαρκή χαρακτήρισε την κυβερνητική πλειοψηφία ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου. Σε συνέντευξή του στο canal+, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας αλλά εμφανίστηκε ανήσυχος για όσα διαδραματίζονται εκτός συνόρων.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής διότι υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πρώτη αξιολόγηση και το βήμα αυτό ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης». Επεσήμανε δε, ότι όσοι επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν προχωράει «είτε το κάνουν εσκεμμένα» επειδή δεν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα είτε «δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα».

Προβληματισμένος, όμως, εμφανίστηκε όσον αφορά στη διεθνή κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. «Πέρα από την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουμε την προσφυγική κρίση αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δημιουργούν ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας. Βρισκόμαστε μπροστά σε κινδύνους, δημιουργείται γόνιμο έδαφος για να καλλιεργηθεί η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, αντιλήψεις που θα καταστρέψουν την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε:

«Είναι ώρα για πλατιά ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης για αλλαγή πορείας».

«Μαραθώνιος» 

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μαραθώνιο» την εφαρμογή του προγράμματος και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει και ψηφίσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις απ’ ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί τα περασμένα τέσσερα χρόνια. Την ίδια ώρα, έστρεψε τα «πυρά» του εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων της χώρας, τονίζοντας ότι «το ασφαλιστικό είναι μια μεταρρύθμιση που δεν τόλμησαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών».
Μάλιστα, κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι έβλεπαν ότι το  Ασφαλιστικό οδηγούνταν σε αδιέξοδο, με την αφαίμαξη και την έκρηξη της «μαύρης» εργασίας.

Για την οικονομία

Όσον αφορά στην κατάσταση της οικονομίας στη χώρα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει κάθε δυνατότητα να βγει από την κρίση μέσα στο 2016. Σημειώνει δε, ότι μετά την επιβολή των capital controls πολλοί πίστευαν ότι το 2015 θα κλείσει με ύφεση 4%, πρόβλεψη που διαψεύστηκε.

Για το προσφυγικό  

Για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι αφορά όλη την Ευρώπη και επισημαίνει ότι ορισμένες χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους, κρατούν αντιευρωπαϊκή στάση. Οι χώρες υποδοχής, προσθέτει, πρέπει να υποστηριχθούν και ταυτόχρονα, πρέπει να σταματήσει αυτό το δράμα του πνιγμού εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά, στις θάλασσες της Ευρώπης, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το