Τοπικά

Κυβερνητικές υποσχέσεις για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου – Δεν γνώριζε το θέμα ο αρμόδιος υπουργός

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣΣ

Την άμεση δρομολόγηση δράσεων για τα αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και της Αλεξανδρούπολης υποσχέθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστοε Σπίρτζηε. Συγχρόνως ανακοινώθηκε η επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά στο Βόλο στο πλαίσια της ενημέρωσης των φορέων για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει το υπουργείο στην ηπειρωτική Ελλάδα για την επιμήκυνση της περιόδου και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Αναλυτικότερα :
Ως απόλυτα θετικό χαρακτηρίστηκε το κλίμα σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, αναφορικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, παρουσία του Αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κώστα Λεβέντη, του μέλους του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Ελένης Καραΐσκου και του γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας κου Πάρι Κονιόρδου.
Ειδικότερα, για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου «Δεν γνώριζε την εξέλιξη ο Υπουργός» σημειώνει ο κ. Κ. Λεβέντης. «Ξετυλίξαμε το κουβάρι τόσο με το αεροδρόμιο όσο και με άλλα θέματα του τουρισμού, τόσο την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε με τον συμπολίτη μας Γ.Γ. του ΥΠΕΣ Κώστα Πουλάκη, όσο και χθες, με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη».
Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, δήλωσε ότι «πήγαμε σε ραντεβού με τον κ. Σπίρτζη μέσα σε φιλικό κλίμα, ενώ μας έκανε εντύπωση ότι ο Υπουργός δεν ήταν ενημερωμένος για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου σε αντίθεση με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπουλης.
Δεν υπήρχε ενημέρωση γι΄αυτό που αντιμετωπίζουμε, ως κεντρική Ελλάδα, ενώ η θετική έκπληξη ήταν η ξεκάθαρη θέση του Υπουργού, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την ανάπτυξη της οποιαδήποτε δράσης μαζί με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. «Τα εναπομείναντα αεροδρόμια, είναι διαθέσιμα στους τοπικούς φορείς, είτε με την περιφερειακή διοίκηση , είτε την τοπική αυτοδιοίκηση, πόσο μάλλον με την ιδιωτική πρωτοβουλία» σημείωσε ο υπουργός και είναι στους στόχους της Κυβέρνησης.
Όπως σημείωσε ο κ. Λεβέντης, «ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε τον «μύθο» ότι δεν δίνει η ΥΠΑ το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ενώ δήλωσε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν επίσημα, όλες οι αποφάσεις για τον ίδιο από τον ίδιο.
Εμείς, ως Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, θα στείλουμε όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα», δεσμεύτηκε ο κ Λεβέντης στον κ Υπουργό, για την ξενοδοχειακή υποδομή της Κεντρικής Ελλάδος και της Θράκης προκειμένου να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της περαιτέρω λειτουργίας των αεροδρομίων στην προσέλκυση πτήσεων.

Η Έλενα Κουντουρά στο Βόλο

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης, στο Βόλο θα βρεθεί στις 30 Ιανουαρίου η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με την οποία επίσης υπήρξε χθες συνάντηση. Όπως σημείωσε, η κα Κουντουρά, η οποία κατάγεται από την Αργαλαστή Πηλίου, συμφώνησε, να παραβρεθεί σε εκδήλωση η οποία θα γίνει στην περιοχή μας και την οποία διοργανώνει η «Μαγνήτων Κιβωτός», με την φροντίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ Ιγνάτιου ,η οποία για φέτος έχει θέσει ως θέμα – στόχο τον γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής μας και ειδικότερα για το θεματικό έτος 2016 δράσεων και εκδηλώσεων, «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, επιπλέον για την συνάντηση με την κα Υπουργό , σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων της Θεσσαλίας θα οργανώσει την συμμετοχή τους στην σύσκεψη για τα θέματα που αφορούν τους ξενοδόχους της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το