Τοπικά

200.000 ανασφάλιστοι στη Θεσσαλία εξυπηρετούνται από τα 5 νοσοκομεία – Οι 80.000 δεν πληρώνουν συμμετοχή

Στους 200.000 ανέρχονται οι ανασφάλιστοι στη Θεσσαλία σύμφωνα με τα στοιχεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για τα Νοσοκομεία. Η ανεργία και η μαύρη εργασία έχουν οδηγήσει σε έκρηξη τον αριθμό των ανασφάλιστων που πλέον έχουν ως καταφύγιο για την ιατρική τους φροντίδα τα πέντε Νοσοκομεία της περιφέρειας.

Πάντως, όπως επισημαίνεται από την ΥΠΕ, προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη πιστώσεων. Παράλληλα αναφέρεται πως από τους 200.000 ανασφάλιστους, οι 80.000 δεν πληρώνουν συμμετοχή, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Οι ανασφάλιστοι μπορούν να μεταβαίνουν ελεύθερα στο Νοσοκομείο για να εξετάζονται, αλλά και να νοσηλεύονται, όταν χρειάζεται.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου ανέφερε πως «με τους ανασφάλιστους δεν έχουμε πρόβλημα και προς το παρόν δεν θα χρειαστούμε νέες πιστώσεις. Υπάρχει μια ικανοποιητική κατάσταση έλεγχου και συνεργασία με τα Νοσοκομεία».

Και πρόσθεσε πως «οι εξυπηρετούμενοι ανασφάλιστοι στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας ανέρχονται στους 200.000, ενώ συνολικά στην περιφέρεια της 5ης ΥΠΕ αγγίζουν τους 300.000. Και βέβαια το μεγαλύτερο βάρος το σηκώνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μεταβαίνουν ανασφάλιστοι και από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς. Πέρυσι καταφέραμε να βγάλουμε τις ανάγκες στους ανασφάλιστους χωρίς πρόβλημα και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και φέτος».

Ο κ. Αντωνίου επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε ενέργειες υπέρ των ανασφάλιστων. Για παράδειγμα στη Θεσσαλία από τους 200.000 ανασφάλιστους στη Θεσσαλία οι 80.000 δεν πληρώνουν συμμετοχή. Και αυτό είναι μια επιτυχία του υπουργείου υγείας».

Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε και στο θέμα της λειτουργίας των ακτινολογικών και άλλων εργαστηρίων στα Κέντρα Υγείας που ορισμένα έχουν προβλήματα λέγοντας πως «για τα ακτινολογικά και μικροβιολογικά εργαστήρια στα Κέντρα Υγείας προβήκαμε σε διαγωνισμούς που απέβησαν άγονοι. Τα Κέντρα Υγείας λαμβάνουν αυτή την περίοδο αντιδραστήρια και βιοχημικούς αναλυτές και θα πάρουν και μικροβιολογικά υλικά. Έτσι θα τελειώσουμε και το πρόβλημα που υπάρχει με τη λειτουργία των εργαστηρίων».
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το