Τοπικά

20 τόνους καπάκια συγκέντρωσαν στο 5ο Δημοτικό σχολείο Βόλου την τελευταία δεκαετία 

Την ευαισθησία τους για την προστασία του περιβάλλοντος η οποία διοχετεύεται και σε κοινωνικούς σκοπούς για τη στήριξη των άπορων συμπολιτών, αποδεικνύουν στην πράξη οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Βόλου οι οποίοι συγκεντρώνουν καπάκια από πλαστικά μπουκάλια και τα διαθέτουν στην Κουζίνα Αλληλεγγύης.

Κάθε μήνα εκτιμάται ότι μαθητές φέρνουν στο σχολείο 200 κιλά από καπάκια, που σημαίνει ότι σε μια διδακτική χρονιά συγκεντρώνονται γύρω στους δύο τόνους.
Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια και είχε στόχο την ενεργοποίηση των μαθητών σε δράσεις που ωφελούν το περιβάλλον και το οικοσύστημα.
Η ενθάρρυνση δόθηκε από τον διευθυντή του σχολείου κ. Απόστολο Ατσιά που με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών ενέπνευσαν τους γονείς και τους μαθητές να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Η ανταπόκριση ήταν αξιοσημείωτη και ελπιδοφόρα. «Για το σχολείο μας έχει καταστεί θεσμός να φέρνουν οι μαθητές καθημερινά καπάκια από πλαστικά μπουκάλια, όπως εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά, ακόμη και απορρυπαντικά. Και είναι πολύ ελπιδοφόρο αυτό που συμβαίνει, καθώς από την παιδική ηλικία ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει ευαισθησίες και ενδιαφέροντα για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτά τα χρόνια διαμορφώνονται οι συνειδήσεις για τέτοια θέματα» τόνισε ο κ. Ατσιάς.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος «μέσα σε δέκα χρόνια έχουμε συγκεντρώσει 20 τόνους από καπάκια. Οι μαθητές γνωρίζουν για τη δράση και καθημερινά φέρνουν καπάκια, έχουν ενημερωθεί και είναι ευαισθητοποιημένοι έχοντας την καθοδήγηση των γονέων τους».

Ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Βόλου επισήμανε πως «καθημερινά τα καπάκια που συγκεντρώνονται στο σχολείο, τα μεταφέρω στην Κουζίνα Αλληλεγγύης η οποία τα αξιοποιεί και μπορεί να επιτελεί το κοινωνικό της έργο με τη διάθεση δωρεάν μερίδων φαγητού σε άπορους. Επομένως μέσα από αυτή τη δράση συνδυάζεται η ευαισθησία για το περιβάλλον με την υποστήριξη κοινωνικών δράσεων».
Ο διευθυντής υπογράμμισε τη στήριξη που έχει το σχολείο από τους γονείς οι οποίοι είναι κοντά στις δράσεις του σχολείου. Μάλιστα δείχνουν την ευαισθησία τους και στο θέμα των προσφυγόπουλων που κάνουν μάθημα στο σχολείο προσφέροντας τους ρούχα και σχολική είδη.
Το 5ο Δημοτικό υλοποιεί και πρόγραμμα Εράσμους, ενώ κάνει και άλλες δράσεις για την ανακύκλωση.
Ως γνωστόν στο σχολείο φοιτούν φέτος προσφυγόπουλα από τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το