Οικονομία

Χείρα βοηθείας από την Γερμανία για τη φοροδιαφυγή «βλέπει» η Handelsblatt

handestsak-708_

Η Γερμανία προτίθεται να προσφέρει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, εν όψει της συνάντησης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο την ερχόμενη Τετάρτη στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα «Ο Τσακαλώτος θέλει να αποδεχθεί μια προσφορά που είχε κάνει ο Σόιμπλε στους Έλληνες ήδη προ ετών», και προσθαίτει ότι το Βερολίνο είχε προτείνει σε συνεννόηση με τους υπουργούς Οικονομικών των γερμανικών κρατιδίων την αποστολή 500 υπαλλήλων των υπηρεσιών φορολογικού ελέγχου αν και από τότε ζητήθηκαν μόλις δέκα υπάλληλοι.
«Προφανώς ο κ. Τσακαλώτος θέλει να κάνει εκ των υστέρων αυτό που με ασυγχώρητο τρόπο παραμέλησαν να κάνουν οι προκάτοχοί του» σημειώνει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Βάλτερ-Μπόργιανς, ο οποίος τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα προκειμένου να ενισχύσει τη βάση εσόδων της – κυρίως μέσω της τήρησης των φορολογικών νόμων και της πραγματικής καταβολής των φόρων».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το