Τοπικά

Μάθημα ήθους και αξιοπρέπειας από προπονητή αθλητών Ρομά “Θ”

Σ02 ΠΡΟΣΩΠΟ

Με λόγια βγαλμένα μέσα από την καρδιά της, μία Βολιώτισσα μητέρα μοιράστηκε την εμπειρία της από τον πρόσφατο αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου, στον οποίο ανήκει και ο 13χρονος γιος της, απέναντι στον Α.Σ. Δημητριάς για το τοπικό πρωτάθλημα ακαδημιών ποδοσφαίρου. Η Αριάδνη Κανελλοπούλου αποτύπωσε τις σκέψεις της στο χαρτί και αναλαμβάνοντας μία σπάνια πρωτοβουλία συνέταξε μία επιστολή με αποδέκτη τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, προκειμένου να συγχαρεί τον τεχνικό της αντίπαλης ομάδας Πασχάλη Καρακώστα.

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση, δεν δίστασε να κοινωνήσει τα συναισθήματά της και να εκφράσει δημόσια την εξαιρετική εντύπωση που της προκάλεσε η συμπεριφορά του προπονητή, ο οποίος έχει αναλάβει να διδάξει τα μυστικά του ποδοσφαίρου σε παιδιά Ρομά από το συνοικισμό του Αλιβερίου, θυμίζοντάς μας παράλληλα κάτι που οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει να κάνουμε: Το πόσο σπουδαία υπόθεση είναι να απευθύνουμε έναν επαινετικό λόγο για το συνάνθρωπό μας που πετυχαίνει κάτι αξιόλογο, μακριά από σκοπιμότητες και ιδιοτέλεια. Η αυθόρμητη κίνηση της Αριάδνης Κανελλοπούλου, με την κάθε λέξη προς τον τοπικό μητροπολίτη, ανέδειξε την ευαισθησία της ψυχής της, αλλά και την ανεξάντλητη ομορφιά και το μεγαλείο που κρύβει ο αθλητισμός στην πιο αγνή του έκφραση, όταν έχει να κάνει με παιδιά.

Μία καλή κουβέντα κρύβει μεγάλη δύναμη και στην περίπτωση του Πασχάλη Καρακώστα είναι, ίσως, το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος, για το ήθος και την εικόνα που παρουσιάζει εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο προπονητής της Δημητριάδος, επίσης Ρομά στην καταγωγή, φροντίζει καθημερινά να δείχνει ότι όταν υπάρχει θέληση, όλα είναι εφικτά. Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την κ. Κανελλοπούλου, μητέρα του αθλητή Θωμά Νίκου, ο οποίος από το 2008 αγωνίζεται με επιτυχία με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου.

«Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η ομάδα μας υποδέχθηκε τον Α.Σ. Δημητριάς, στην τελευταία αγωνιστική πριν από τη διακοπή για τις γιορτές στο παιδικό πρωτάθλημα. Στο συγκεκριμένο ματς κερδίσαμε, αν και το σκορ έχει μικρή σημασία σ’ αυτές τις ηλικίες. Εκείνη την ημέρα έτυχε ο γιος μου να μην αγωνιστεί, γιατί ήταν άρρωστος. Ωστόσο, επειδή φέτος έχουμε την τύχη να εργάζεται στον Ολυμπιακό ο Νίκος Δενελάβας, ο οποίος επιτελεί εξαιρετικό έργο από την αρχή της χρονιάς, δεν χάνουμε κανένα παιχνίδι της ομάδας», είπε η κ. Κανελλοπούλου, για να συμπληρώσει: «Έτσι βρέθηκα κι εγώ στις κερκίδες του γηπέδου της Άλλης Μεριάς, όπου μαζί με τους υπόλοιπους γονείς, πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από τη συμπεριφορά του τεχνικού της Δημητριάδος. Μόνο όποιος το έζησε, μπορεί να καταλάβει για τι ακριβώς μιλάω. Το ήθος που επέδειξε ο αντίπαλος προπονητής ήταν πρωτόγνωρο, όπως και η αξιοπρέπειά του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης».

Η Βολιώτισσα μητέρα δεν έκρυψε τη συγκίνησή της και εξομολογήθηκε πως αυτός ήταν ο λόγος που την ώθησε να στείλει επιστολή στο μητροπολίτη Ιγνάτιο, στην οποία εξήρε την παρουσία του Πασχάλη Καρακώστα. «Η κίνησή μου ήταν αυθόρμητη. Ένιωσα πως ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για έναν άνθρωπο, που αντίκρισα για πρώτη φορά στη ζωή μου, αλλά με εξέπληξε με το μεγαλείο της ψυχής του», υπογράμμισε η κ. Κανελλοπούλου, η οποία κατέληξε: «Μακάρι το παράδειγμά του να το ακολουθούμε όλοι στη ζωή μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το