Τοπικά

Από τους διπλούς στους …τετραπλούς κάδους απορριμμάτων τα Τρίκαλα

kadoi

Με στόχο την ανακύκλωση των απορριμμάτων στις …οικίες εκεί όπου παράγονται το φιλόδοξο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων που θα ξεπεράσει τα 3,2 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr στο Εθνικό Σχέδιο Αποβλήτων για το οποίο ο Δήμος Τρικκαίων ολοκλήρωσε τις ενέργειές του και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο σκοπός είναι τα απορρίμματα να ανακυκλώνονται στην …βάση τους, δηλαδή εκεί όπου παράγονται.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας των «πράσινων σημείων», η Δημοτική Αρχή Τρικάλων, θα «ρίξει» 50.000 ευρώ σε πρώτη φάση για την προώθηση της ανακύκλωσης από τα νοικοκυριά και από την πλευρά του, θα αντικαταστήσει τους διπλούς σήμερα κάδους απορριμμάτων στις γειτονιές με …τετραπλούς.

Λόγω της δυσκολίας να τοποθετηθούν 4 κάδοι σε κάθε σημείο, ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε πως θα ξεκινήσει διαβούλευση και στις γειτονιές της πόλης για να στηρίξουν οι δημότες το εγχείρημα.

Το άλλο πρόβλημα που υπάρχει και που παραδέχθηκε ο κ. Παπαστεργίου, είναι ότι με …εποχικό προσωπικό δεν μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά το σύστημα.

«Τώρα έχουμε 2 κάδους και δεν μπορούμε να μαζέψουμε ορθά τα σκουπίδια που να πάμε στους 4 κάδους», ήταν το σχόλιο του Δημάρχου.

Πάντως, ο κ. Παπαστεργίου, ανέφερε πως το πρόβλημα αυτό υπάρχει υπόσχεση από την Κυβέρνηση πως θα επιλυθεί, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων πέρα των υπόλοιπων δράσεων για το εγχείρημα, θα δώσει και ποσό 300.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Ένα ποσό 900.000 ευρώ θα δοθεί για αγορά νέων οχημάτων, ποσό 800.000 ευρώ για την δημιουργία των «πράσινων σημείων», ποσό 65.000 ευρώ για την «κομποστοποίηση» και χρήματα που θα απαιτηθούν για εργαστήριο διαλογής και επεμβάσεις στον ΧΥΤΑ.

Όλα αυτά σε βάθος χρόνου το αργότερο μέσα σε 1,5 έτος που θα ξεκινήσει πανελλαδικά το σύστημα των «πράσινων σημείων».

«Εμείς θέλουμε να είμαστε νωρίτερα έτοιμοι», σχολίασε ο κ. Παπαστεργίου, ενώ …πίσω από όλα αυτά, η «Λαϊκή Συσπείρωση» διέγνωσε προσπάθεια να περάσει η αποκομιδή απορριμμάτων σε …ιδιώτες.

«Ειδικά για την Δυτική Θεσσαλία, αυτό αποκλείεται και όλα θα γίνουν με δημόσια δαπάνη», απάντησε ο κ. Παπαστεργίου, με το θέμα να καταψηφίζεται από την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πηγή www.trikalanews.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το