Ελλάδα

Μνημόνιο στον Δήμο Γόρτυνας για να μη χρεοκοπήσει

evrw

Σκληρό «μνημόνιο» για τη διάσωση του χρεοκοπημένου Δήμου Γόρτυνας εφαρμόζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί η… άτακτη χρεοκοπία.

Με ΦΕΚ που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, ο εν λόγω δήμος εντάσσεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης, βάσει των διατάξεων του Ν. 4270/2015.

Ο Δήμος Γόρτυνας, ο τρίτος μεγαλύτερος στην Κρήτη, εδώ και πολύ καιρό τελούσε υπό καθεστώς οικονομικής «ασφυξίας». Η κατάσταση ήταν δραματική δεδομένου ότι η δημοτική Αρχή μπορούσε να καλύψει με τη βία τις πληρωμές του προσωπικού. Δεν υπήρχε καν δυνατότητα για καύσιμα και αναλώσιμη ύλη, πόσω μάλλον για την εκτέλεση έργων. Ηταν ο πρώτος δήμος που εμφάνισε αδυναμία να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του και, σύμφωνα με τη σχετική μνημονιακή νομοθεσία, θα έπρεπε να μπει σε καθεστώς επιτήρησης από το Οικονομικό Παρατηρητήριο. Ο δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, σε επιστολή που είχε αποστείλει πριν από μήνες στον αρμόδιο υπουργό, περιέγραφε αναλυτικά τη ζοφερή πραγματικότητα και ζητούσε τη συνδρομή της πολιτείας για την αντιμετώπιση της αδυναμίας του δήμου να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του. Μεταξύ των προτάσεών του ήταν και αυτή της χρηματοδότησης του δήμου από το Πρόγραμμα Εξυγίανσης.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το