Τοπικά

Διπλή βράβευση για την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου

0050022182_astronomia1

Διπλή βράβευση για την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, που διακρίθηκε στις 23 Δεκεμβρίου από την Ακαδημία Αθηνών, μετά από εισήγηση των αστροφυσικών ακαδημαϊκών Γεωργίου Κοντόπουλου και Σταμάτη Κριμιζή «για την 25ετή σπουδαία και πολυσχιδή επιστημονική προσφορά και δράση της», και από το Ωνάσειο Ίδρυμα των Αθηνών το οποίο βράβευσε τους τέσσερις από τους πέντε μαθητές που διακρίθηκαν με μετάλλια και επαίνους, στην 9η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής της Ινδονησίας.
Η πρώτη βράβευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας Αθηνών παρουσία πλήθους κόσμους, ακαδημαϊκών και επισήμων.
Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Εταιρείας Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης από τον αστροφυσικό και πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτριο Νανόπουλο. Στην τελετή παρέστησαν από το Διοικητικό Συμβουλίο της Εταιρείας ο Λουκάς Ζαχείλας, γραμματέας, ο Χρήστος Μαυρομμάτης, ταμίας και ο Ευστάθιος Ζαφραντζάς.
Παρόντες κατά τη βράβευση ήταν οι επί πολλά έτη μέχρι και σήμερα ακόμη συνεργάτες και υποστηρικτές της Εταιρείας κ. Διονύσιος Σιμόπουλος, πρώην διευθυντής του Ευγενιδείου Ιδρύματος. Η βράβευση, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Βασίλειο Πετράκο έγινε καθώς «η Εταιρεία αποτελείται από εκατοντάδες επιστήμονες και ερασιτέχνες αστρονόμους. Έχοντας έδρα το Βόλο έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και σε άλλα μέρη της Ελλάδος εκδίδει περιοδικό και με ομιλίες, σεμινάρια, διαγωνισμούς, έχει αναπτύξει σημαντικό επιστημονικό και διδακτικό έργο».
Η βράβευση από το Ωνάσειο Ίδρυμα των Αθηνών έγινε για τους τέσσερις από τους πέντε μαθητές που διακρίθηκαν με μετάλλια και επαίνους, στην 9η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής της Ινδονησίας.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνης Παπαδημητρίου συγχάρηκε τους μαθητές Και υποσχέθηκε ότι το Ωνάσειο Ίδρυμα θα είναι χορηγός σε όλες τις ολυμπιάδες.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το