Τοπικά

Πέρασε στην Fraport το αεροδρόμιο της Σκιάθου μαζί με άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΣ

Στην Fraport πέρασαν και με τη βούλα τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μετά την υπογραφή της σύμβασης, δίνοντας τέλος στο σίριαλ μηνών μεταξύ της εταιρείας και του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ποσό που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στα 1,234 δισ. ευρώ, με την προκαταβολή να δίνεται μαζί με την ανάληψη λειτουργίας, η οποία προσδιορίζεται, σύμφωνα με πηγές της κοινοπραξίας, που ηγείται η Fraport, το φθινόπωρο του 2016.

Το παραπάνω σημαίνει πως κατά την φετινή τουριστική περίοδο δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία των αερολιμένων.

fraport-aerodromia-708

«Από τότε που επιλεχθήκαμε ως προτιμητέος επενδυτής, πριν από περίπου έναν χρόνο, η Fraport και ο Όμιλος Κοπελούζου έχουν παραμείνει σταθερά προσηλωμένοι στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια – ένα έργο με οφέλη, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους ίδιους τους Έλληνες. Η εκτεταμένη τεχνογνωσία της Fraport θα ενισχύσει και τις 14 αεροπορικές πύλες εισόδου οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την Οικονομία της χώρας και ιδιαίτερα για τον σημαντικό διεθνή τουριστικό τομέα στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που η Ελληνική Κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ) εμπιστεύτηκαν στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζου το έργο της ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικής θέσης αυτών των αεροδρομίων στις επόμενες δεκαετίες. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, τόσο το ΤΑΙΠΕΔ, όσο και την Ελληνική Κυβέρνηση για την επαγγελματική συνεργασία τους στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας –ορόσημο», δήλωσε ο Dr. Stefan Schulte, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG.

Με τη σειρά του ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος, ανέφερε πως «πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο επωφελείς επενδύσεις με εθνικά και κοινωνικά κριτήρια. Η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας αναμφίβολα αποτελεί μία βάση επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, ειδικά σε μία από τις πιο κρίσιμες χρονικές περιόδους που διανύει σήμερα η χώρα» και προσέθεσε:

«Τα οφέλη σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο είναι πολλαπλά και η σύμπραξη των δύο εταιρειών, αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή υποστήριξη του τουρισμού που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, την ενίσχυση της εθνικής ανταγωνιστικότητας και Οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το